Uitbreiding BBZ-regeling moet lokaal krediet losweken

Gemeente mag in zee met alternatieve financiers
Het kabinet gaat mensen met een uitkering nog meer stimuleren om te starten als ondernemer. Gemeenten kunnen nu ook borg staan voor kredieten van andere financiers, naast banken.
Uitbreiding BBZ
Het kabinet heeft besloten om de mogelijkheden tot het verlenen van krediet aan startende zelfstandigen te verruimen via het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (BBZ). Deze regeling zorgt ervoor dat gemeenten mensen met een uitkering financiële hulp, coaching en begeleiding kunnen bieden bij het starten van een onderneming. Het kabinet wil daarnaast gemeenten stimuleren een beter kredietbeheer te voeren.
 
Ondernemen doet leven
Met het verruimen van de BBZ wil het kabinet mensen die vanuit een uitkering starten actief ondersteunen. Het ondernemerschap zet mensen in hun kracht en stelt hen in staat om zelfstandig in hun bestaan te voorzien. Voor sommigen is het starten van een eigen bedrijf de snelste manier om uit een uitkeringssituatie te geraken.
 
Opening voor lokale financiers
De uitbreiding van de BBZ biedt meer mogelijkheden om de (lokale) markt te betrekken bij kredietverlening aan startende ondernemers vanuit een uitkering. Of en met welke financiers wordt samengewerkt is een verantwoordelijkheid van de gemeenten. Zij moeten naar eigen inzicht in de lokale omstandigheden inschatten welke partijen wel en niet geschikt zijn om mee samen te werken.
 
Strenger kredietbeheer 
Daarnaast heeft het kabinet nu besloten nog meer rendement uit de BBZ te halen door gemeenten te stimuleren beter kredietbeheer te voeren. Zo kunnen gemeenten het instrument selectiever inzetten en er strenger op toezien dat de verstrekte starterslening wordt terugbetaald. Gemeenten die individueel meer ontvangsten genereren dan het landelijk gemiddelde mogen het verschil houden. Omgekeerd betalen de gemeenten minder opbrengsten zelf.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Financiering: waar een wil is, is een weg

Factoring nu ook goede financieringsoptie voor MKB
Voor ondernemers is het steeds moeilijker om hun bedrijfsfinanciering rond te krijgen. Vooral het midden- en kleinbedrijf (MKB) is de dupe van steeds...

Big Content levert duurzaam resultaat

Combineer en verdiep vormen van content
Nuttige en actuele content op je website is van groot belang voor je vindbaarheid in zoekmachines (SEO). Maar hoe produceer je unieke content om grote...

Ben jij al klaar voor SBR?

MKB Trends 2013: SBR standaard bij gegevensuitwisseling
De overheid heeft in samenwerking met marktpartijen besloten om Standard Business Reporting (SBR) te introduceren als standaard voor...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten