Het talent van je personeel benutten? Geef feedback!

Werk evalueren effectief om jong talent te laten groeien
De meeste ondernemers geven jonge werknemers feedback om hun talenten te ontwikkelen. Ook oefenen in de praktijk en het stimuleren van het bijhouden van vakliteratuur, zijn populaire methodes om jong personeel te laten groeien.
Haal meer uit je personeel
Klik hier
Download het whitepaper
Lees verder
Nieuw leiderschap
Klik hier
Lees alles in het whitepaper
Lees verder
Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau ASA, dat HBO- en WO-studenten begeleidt naar bijbanen en startersfuncties. Voor het onderzoek hebben 275 bedrijven hun ervaringen op het gebied van talentontwikkeling gedeeld.
 

Verbeterpunten

Bijna alle bedrijven geven jonge werknemers feedback. Twee op de drie ondernemers drie geven concrete verbeterpunten waar aan kan worden gewerkt. Het geven van opbouwende feedback, die zowel positief als negatief kan zijn, zorgt voor groei en ontwikkeling van je jonge medewerker. Het zorgt ervoor dat hij zijn talent volledig kan benutten. Meestal krijgen young professionals feedback van hun leidinggevende, maar het kan uit alle lagen van de organisatie komen. 
 

Hoe pak je het aan?

Voer beoordelings-, functionerings- en loopbaangesprekken, waarin je samen met je werknemer doelen opstelt en reflecteert op behaalde resultaten. Je werknemers krijgen persoonlijke doelen. Met het verbeteren van zichzelf, worden ze ook productiever en van hogere waarde voor je onderneming.
 
Maar let op: wacht niet met het geven van feedback tot een officieel gesprek. Door met je medewerkers ook tussentijds in gesprek te blijven, houd je je personeel gemotiveerd. 
 

Wat zijn de valkuilen?

Beoordelen is subjectief. Let bij beoordelingsgesprekken op de volgende valkuilen:

  • Het recentheidseffect: Recente gebeurtenissen hebben een grotere invloed op de beoordeling. Het helpt als je gedurende het jaar aantekeningen maakt over iemands functioneren.
  • Het 10 procent-90 procent effect: 90 procent van de gesprekstijd gaat over 10 procent van de taken waarin de werknemer slecht functioneert. Besteed dus ook aandacht aan de positieve aspecten. Dat stimuleert.
  • Het halo en horn-effect: Een positief aspect in het functioneren heeft zoveel impact dat de meer negatieve aspecten onderbelicht blijven.
  • Het omgekeerde (horn-effect) komt ook voor. Zorg voor een juiste balans.
  • Last but not least: Iederaan wordt gekleurd door voorkeuren, vooroordelen, sympathieën en antipathieën. Het scheelt als je je daarvan bewust bent. 

 


Ontwikkeling van personeel draagt bij aan groei van onderneming

Hoe haal ik het beste uit mijn mensen?
Je wilt dat je medewerkers zich kunnen ontwikkelen en je wilt het beste uit je mensen halen. Maar hoe doe je dat als ondernemer? Wat heb je...

'Geef je je medewerker ruimte en zelfstandigheid, dan krijgt hij vleugels

Beste werkgever van Brabant Hoppenbrouwers Electrotechniek
Hoge omzetcijfers? Een hoog rendement? Nee, bevlogen personeel: dat is de belangrijkste bedrijfsdoelstelling van de Udenhoutse onderneming.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten