Doe als Microsoft: sluit je halve gebouw

Energiebesparing dankzij Het Nieuwe Werken

12 juni 2017

In de zomermaanden zijn waarschijnlijk veel van je medewerkers met vakantie. Kijk of het mogelijk is om kamers of verdiepingen af te sluiten en zet daar je ongebruikte apparaten uit.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Whitepaper Kantoor in de Cloud

In de zomer en in de kerstperiode sluit Microsoft twee verdiepingen van haar kantoor in Amsterdam. Dat scheelt veel energiekosten omdat alle apparaten op deze verdiepingen - koffiezetautomaten, koelkasten, liften, verlichting, computers, airco, printers, beamers - uitgezet kunnen worden. Ook hoeven de verdiepingen tijdens de rustige periodes niet schoongemaakt te worden.

Een voorwaarde om je halve kantoor te kunnen sluiten, is dat alle medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken. Zij moeten aan elk bureau kunnen aanschuiven. Ook kun je je medewerkers op andere locaties laten werken. Doe als MKB Servicedesk en ga werken vanaf het strand!

Nieuwe ideeën

Bij Microsoft bevalt het experiment goed. Zij besparen per zomer zomer 2.900 euro aan energiekosten, stoten 18 ton minder CO2 uit en de medewerkers leerden elkaar beter kennen, omdat ze bij andere collega's op de kamer kwamen te zitten. Hier kwamen nieuwe ideeën uit voort.

Is jouw bedrijf al klaar voor Het Nieuwe Werken? In het whitepaper Kantoor in de Cloud word je in tien stappen uitgelegd hoe je jouw bestanden en programma's veilig en efficiënt naar de cloud verplaatst, zodat je er altijd en overal bij kunt. 

Auteur

Marlou Visser