IT Trends: App Gap en BYOD

Voorzie je werknemers van mobiele middelen én duidelijke regels

12 juni 2017

Welke trends hebben invloed op jouw IT en hardware? In het whitepaper 'IT op orde: hardware' lees je over alle relevante trends en de concrete gevolgen voor je bedrijfsvoering. Een greep uit het whitepaper: App Gap en BYOD.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Whitepaper IT op orde: Hardware

App Gap

Online samenwerken op tablet en mobiel is sterk in opmars en de vraag naar mobiele applicaties groeit. Toch zijn veel bedrijven nog te langzaam met de ontwikkeling en implementatie ervan voor klanten, partners en werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van Progress Software (2013). Door deze zogenoemde App Gap lopen veel bedrijven kansen mis. Belangrijkste hindernissen voor ondernemers zijn de beveiliging (54 procent), de extra investeringen (48 procent) en benodigde ondersteuning (47 procent).

Dit gat tussen behoefte en aanbod zal de komende jaren langzaam gedicht worden, zodra de scepsis rond nieuwe technologie en online oplossingen verdwenen is. In veel gevallen is de angst onterecht. Bovendien: voorloper zijn op dit gebied kan je juist een sterke concurrentiepositie opleveren.

Erich Wünker, directeur Klooster Reizen BV:

"Om in te spelen op de veranderende behoefte van klanten zijn we bezig met de ontwikkeling van een eigen app. Het is een whitelabel app, dus meerdere reisbureau’s kunnen hem gebruiken met hun eigen look and feel."

Bring Your Own Device (BYOD)

Een andere trend is Bring Your Own Device (BYOD), waarbij medewerkers eigen (mobiele) apparaten voor zakelijke doeleinden gebruiken. Volgens onderzoek van Dimension Data (2013) is er een groeiende groep gebruikers die werkgevers vraagt om de IT-infrastructuur geschikt te maken voor het BYOD-concept. Ook dit heeft de nodige impact op de aanschaf en het beheer van je hardware en je netwerk.

Meer IT trends en het effect op je hardware

Benieuwd naar andere IT trends en de concrete gevolgen voor je ict-infrastructuur? Download het gratis whitepaperIT op orde: hardware.

Auteur

Raphael Klees