Helft bedrijven stuurt elektronische facturen

33 procent gebruikt voorlopig nog papieren rekening

12 juni 2017

52 procent van de bedrijven in Nederland stuurt al elektronische facturen naar hun klanten. Bijna 10 procent van de ondernemingen verwacht in 2014 ook te starten met elektronisch factureren en 5 procent twijfelt nog.

Whitepaper Slimme factuurverwerking

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Dat blijkt uit een online poll van De Zaak, kennisnetwerk voor ondernemers. Van de 296 personen die meededen aan de poll gaven 97 aan (33%) dat hun bedrijf het ook in 2014 bij papieren facturen houdt.

CBS: Tweederde nog op papier

Uit eerder onderzoek van het CBS (december 2013) bleek dat zo'n tweederde van de facturering in Nederland nog via papier verloopt. Dat geldt zowel voor verzonden als ontvangen rekeningen. Steeds meer bedrijven sturen inmiddels wel hun rekeningen via e-mail met bijvoorbeeld een pdf-bestand als bijlage en tegenwoordig heb je ook facturen die geschikt zijn voor automatische verwerking. Ook wel e-facturen genoemd.

Slimme factuurverwerking

De oplossingen op het gebied van automatische factuurverwerking worden steeds slimmer. Met een slimme oplossing voor factuurverwerking kun je je bedrijf uiteindelijk veel tijd, geld en zorgen besparen. Lees het whitepaper Slimme factuurverwerking en zie hoe jij dit proces kunt verbeteren. 

Auteur

Raphael Klees