'Steeds meer bedrijven bewust in de cloud'

35 procent bedrijven heeft cloud computing-plan

12 juni 2017

Bedrijven omarmen de cloud in een hoog tempo. 45 procent van alle bedrijven heeft inmiddels de testfase achter zich gelaten en 35 procent beschikt nu over een cloud computing-plan als onderdeel van hun bedrijfsstrategie. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft.

Whitepaper Kantoor in de Cloud

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

De cloud blijkt ook een steeds grotere rol te spelen in de IT-bestedingen van bedrijven. Gemiddeld wordt 26 procent van het IT-budget voor de interne infrastructuur door bedrijven uitgegeven aan een eigen cloudomgeving. 32 procent van het IT-budget voor externe infrastructuur wordt uitgegeven aan cloud-omgevingen in een datacenter van een cloudprovider.

Hybride cloud

"Een cloud-omgeving in een extern datacenter is voor veel klanten een opstap naar hybride cloudomgevingen, waarbij ze hun data en toepassingen deels in eigen beheer houden en deels uitbesteden", zegt Marco Limena, vice president Hosting Service Providers bij Microsoft. "Onze hostingactiviteiten nemen jaarlijks flink toe. Bedrijven bevinden zich niet langer in de ontdekkingsfase, maar maken nu steeds meer gebruik van de cloud om hun bedrijfsresultaten en -mogelijkheden te verbeteren."

Beveiliging

Uit het onderzoek blijkt dat de veiligheid van cloud computing het grootste vraagstuk blijft voor bedrijven. 60 procent van de bedrijven is bereid om 26 procent extra te betalen voor garanties op het gebied van beveiliging. 25 procent van de bedrijven betaalt al voor dit soort extra garanties.

Bron: Microsoft / dutchitchannel.nl 

Auteur

Raphael Klees