Technologie Update: Smart Industries

Week van de Ondenemer

03 maart 2020

De vierde industriële revolutie is een feit. Door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ict in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren verandert de industrie radicaal. Mede door de sterke positie van Nederland in design, systeemontwerp en logistiek biedt deze ontwikkeling veel kansen voor de industrie.

Voor een groot aantal (maak)bedrijven is ‘Smart Industry’ en de implicaties van het gebruik van het internet en ict op traditionele ontwerp- en maakprocessen en businessmodellen nog een relatief nieuw begrip. TNO legt uit waarom het belangrijk is om in te gaan op de technologische ontwikkelingen van morgen.

Technologie Update

Tijdens Technologie Updates brengt TNO je op de hoogte van de stand van nieuwe technologieën en de mogelijkheden daarvan voor jouw bedrijf. TNO’ers Evert van den Akker en Sam Helder, beiden werkzaam op het terrein van informatietechnologie en innovaties in de maakindustrie, gaan tijdens hun presentaties in op deze ontwikkelingen en mogelijkheden. Ook zal een ondernemer een presentatie geven over de ervaringen op dit gebied binnen zijn bedrijf.

De Technologie Update valt onder de Week van de Ondernemer. Na de Technologie Update kun je op de Innovatievloer vele innovaties van TNO en andere organisaties bekijken. Ook kun je diverse sessies bijwonen.

Auteur

Romy Donk