Driekwart mkb beheert ICT zelf

Ondernemers besteden niet uit vanwege kosten, privacy en veiligheid
Het overgrote deel van de ondernemers in het mkb (74 procent) beheert zelf de kantoorautomatisering. Het ICT-beheer uitbesteden is voor de meesten geen optie vanwege de kosten, privacy en veiligheid.
In 10 stappen je kantoor in de cloud
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Gratis whitepaper IT op orde: hardware
Klik hier
Download hem in MijnMKB
Ga
Dat blijkt uit onderzoek van Infopact (leverancier van ip-communicatieoplossingen) onder vijfhonderd beslissers binnen het mkb die actief zijn in de zakelijke dienstverlening (b2b).
 

Cloud te duur

De onderzoekers brachten ook de eisen in kaart die mkb'ers stellen aan online samenwerken in de cloud. 'Als het specifiek gaat om samenwerkingstools in de cloud, zegt 31 procent dat alleen te overwegen wanneer alles in één pakket is af te nemen. Wanneer dit tegen een lager tarief kan dan afzonderlijke tools is dat 39 procent', aldus het onderzoeksrapport.
30 procent van de ondervraagde mkb'ers stelt de voorwaarde dat de tool eenvoudig integreert in de bestaande ict-infrastructuur.
 

Efficiënter werken

Andere conclusies uit het onderzoek laten zien dat mkb’ers grote waarde hechten aan effectieve en efficiënte samenwerking binnen hun onderneming. Ook zijn privacy en veiligheid issues voor ondernemers waardoor zij niet snel kiezen voor opslag en werken in de cloud. Uit eerder onderzoek (MKB Cloud Barometer 2014 van Exact en KPN) blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers in het mkb niet precies weet waar zijn privacygevoelige informatie is opgeslagen, terwijl er ook veel ondernemers zijn die opslag in de cloud als veiliger bezien dan op eigen servers en harddisks.
 
Bronnen: Computable, Infopact, MKB Cloud Barometer

Google Apps versus Office 365 business

Vergelijking twee belangrijkste online office-applicaties
Welke kantoorsoftware uit de cloud past het best bij mijn bedrijf? De keuze is reuze, maar de zoekgigant en Office 365 business strijden om de kroon....

Hypergroei cloud computing

Omzet groeit van 58 miljard in 2013 naar 191 miljard in 2020
De wereldwijde omzet uit publieke cloud computing-diensten groeit nog harder dan marktonderzoekers hadden voorspeld. In 2013 werd wereldwijd 58...

IT Trends: cloud computing

Welke technologische ontwikkelingen hebben effect op mijn hardware?
Ben jij al over op cloud computing? De trend van online werken en online opslag neemt steeds grotere vormen aan. Met cloud computing kun je al snel...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten