Automatisering & IT desk

Praktische oplossingen voor ICT

Computers en ICT zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. In de Automatisering & IT desk lees je dan ook alles over software, hardware, IT-beheer en veiligheid.

Tien voordelen van mobiel printen

Altijd en overal afdrukken vanaf ieder device

Werken doen we al overal. Op kantoor, thuis, onderweg, bij de klant, in de winkel. Maar even iets afdrukken vanaf je smartphone, dat is nog lang niet overal mogelijk. Steeds meer bedrijven stappen inmiddels over op mobiel printen. Waarom? De voordelen liegen niet er niet om.

12 juni 2017

Papierloos werken: hoe doe je dat?

Reportage | Op bezoek bij Decos Paperless Office

Werken zonder papier: kan dat echt? MKB Servicedesk ging op bezoek bij het futuristische kantoor van Decos in Noordwijk. Directeur Paul Veger legt uit hoe je papierloos werken kunt integreren in je bedrijf. "Zero tolerance: geen visitekaartjes, geen prullenbakken, niets."

12 juni 2017

5 voordelen van een werkplek in de cloud

Online strateeg Bas Helderman legt uit

Werken in de cloud betekent dat je al je documenten niet op een computer of lokale server opslaat, maar in een virtuele, online omgeving. Je werkomgeving is daardoor altijd en overal beschikbaar. Op kantoor, thuis en zelfs bij je klanten.

12 juni 2017

Minder tijd kwijt aan e-mail

Tips om je inbox te beheren

Hoevaak check jij je e-mail per dag? Hoeveel tijd ben je er mee kwijt? Emiel Bekke, consultant van g company, geeft enkele tips en trucs om efficiënter te werken met e-mail. Handig voor jou én je medewerkers.

12 juni 2017

Verhoog productiviteit door heldere instructies

Haal het onderste uit de kan met trainingen en opleidingen

Prachtig al die hard- en software die je hebt aangeschaft, nu zorgen dat het allemaal lekker draait. Dat kan op de harde manier: met vallen en opstaan. En op de zachte: met trainingen en opleidingen.

16 juli 2014

Cloud-tips met een persoonlijk tintje voor ondernemers

Recensie boek 'Cloudsource je ICT!'

In zijn boek deelt Tim Kieft (geen broer van Wim) zijn kennis over ICT en cloud computing. Voor alle ondernemers die op het punt staan wel of niet de cloud te betreden is het een praktische en nuttige gids.

22 oktober 2013

COPE, een beheersbaar alternatief voor BYOD

Reguleer het meenemen van eigen apparatuur

Uit Europees onderzoek van Cisco blijkt dat 85 procent van de Nederlandse werknemers privéapparatuur gebruikt voor het werk. Een trend die je als ondernemer natuurlijk graag wilt reguleren. Maar hoe pak je dat aan?

22 oktober 2013

Bescherm je organisatie tegen cybercrime

Ondernemer, beveilig je bedrijf en je data!

Ondernemers zijn zich onvoldoende bewust van de digitale risico's die ze dagelijks lopen. Om bedrijven en ook burgers te helpen zich beter te beveiligen wordt deze week de campagne Alert Online gestart.

22 oktober 2013

60 seconden met Ronnie Overgoor: Cloud Computing

Overal en altijd toegang tot bedrijfsdata

Voor veel ondernemers is het nog een eng woord: Cloud Computing. Niets eng, het biedt juist veel voordelen. Zoals overal en altijd bij de software, hardware en bedrijfsdata kunnen komen. Ronnie Overgoor vertelt het je in één minuut.

12 september 2013

Is je automatisering bij de tijd?

Doe een ict-systeemcheck

Als je al een tijdje 'in bedrijf' bent, heb je waarschijnlijk een heel bouwwerk van hardware, software en communicatiesystemen om je heen opgebouwd. Maar is alles nog wel bij de tijd? Het is verstandig om zo af en toe een systeemcheck te doen.

12 september 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 71 totaal, er zijn meerdere pagina's