Automatisering & IT desk

Praktische oplossingen voor ICT

Computers en ICT zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. In de Automatisering & IT desk lees je dan ook alles over software, hardware, IT-beheer en veiligheid.

Wat moet er in mijn IT calamiteitenplan staan?

Hoe maak je als ondernemer een IT-herstelplan?

Een back-up alleen is niet genoeg om na een calamiteit de bedrijfsprocessen van je onderneming weer op de rit te krijgen. Om te zorgen dat je dit kunt herstellen, moet je zorgen voor een goed IT-herstelplan.

12 september 2013

Mobiele werkplek bij uitwijken na IT calamiteit?

Nieuwe werken biedt goede uitwijklocaties

Bij een calamiteit moeten de kritieke bedrijfsprocessen snel weer beschikbaar zijn, dus nadenken over een goede uitwijklocatie is een must in een goed IT Herstelplan. De voordelen van een mobiele werkplek als uitwijkmogelijkheid.

12 september 2013

Bedrijfscontinuïteit en IT: zorg altijd voor een plan B

Verzeker je bedrijf van voortbestaan bij calamiteiten

Hoe goed je je automatisering ook op orde hebt, er kan zich altijd een calamiteit voordoen. Je server loopt vast, de stroom valt uit of een brand legt je bedrijf in de as. Dan is het zaak dat je een plan B achter de hand hebt. Dan kun je snel weer verder, eventueel in een nieuwe, tijdelijke omgeving.

12 september 2013

Tien gouden regels van outsourcing

Waar je op moet letten bij het uitbesteden van je ICT

Goed uitbesteden van ICT is een kunst. Je wilt je handen vrij krijgen voor zaken die belangrijk voor je zijn, maar je wilt ook de grip op je eigen automatisering niet helemaal verliezen.

19 augustus 2013

Blijf bij door software updates en upgrades

Belangrijkste overwegingen om bij de tijd te blijven

Of we het nu leuk vinden of niet, we moeten allemaal mee in de vaart der volkeren. Zeker als je ondernemer bent. Voor je bedrijfssoftware betekent dit dat je periodiek moet upgraden naar een nieuwe versie.

17 juli 2013

Links uit het whitepaper "Kantoor in de Cloud"

Alle handige links uit het whitepaper

Heb je het whitepaper Kantoor in de Cloud gelezen? Hieronder vind je alle links uit het whitepaper.

15 juli 2013

Samenwerken met een ICT-dienstverlener

Tien tips voor een betere samenwerking

Je hebt je partners gevonden, de contracten zijn getekend, het project kan beginnen. Tien tips om het maximale uit het partnerschap te halen.

24 juni 2013

Systeembeheer: zelf doen of uitbesteden?

Drie voor- en nadelen van outsourcing

Als je bedrijf groeit, groeit de ICT met je mee. Voor je het weet bezit je een omvangrijk machinepark van servers, desktops, laptops, printers en telefoons. Al die systemen moeten goed beheerd en onderhouden worden. Blijf je dat zelf doen of geef je het uit handen?

24 juni 2013

Beheeroplossingen voor Het Nieuwe Werken

Hoe houd je de ICT-regie in handen?

Het Nieuwe Werken heeft de bedrijfssituatie in Nederland fundamenteel omgegooid. Hoe ga je daar als ondernemer mee om? Hoe behoud je zelf de regie over je bedrijfsvoering? Hoe beheer je de privéapparatuur waarmee steeds meer medewerkers tegenwoordig contact maken met je bedrijfsnetwerk?

24 juni 2013

‘Wie is beter in systeembeheer? Jij of Google?’

Joep Arts en compagnon doen álles in the cloud

De eerste interne regel die Joep Arts en zijn compagnon Bob Rietveld invoerden? 'We doen álles op het web.' En die regel vormt nog steeds de basis van marketingadviesbureau Oxyme.

24 juni 2013

Getoond 51 tot en met 60 van 71 totaal, er zijn meerdere pagina's