Automatisering & IT desk

Praktische oplossingen voor ICT

Computers en ICT zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. In de Automatisering & IT desk lees je dan ook alles over software, hardware, IT-beheer en veiligheid.

Hoe maak ik een Service Level Agreement (SLA)?

Tien tips voor het maken van een overeenkomst met je cloudaanbieder

Het opstellen van een SLA (Service Level Agreement) is maatwerk. Wees goed voorbereid en laat je niet verleiden tot het invullen van een kant-en-klaar sjabloon van je leverancier.

24 juni 2013

De voordelen van kantoorautomatisering

Waarom kantoorautomatisering?

Het is van belang dat de ICT-infrastructuur van jouw onderneming op rolletjes loopt. Een beetje bedrijf of organisatie zorgt dan ook dat haar ICT- infrastructuur redelijk op orde is. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

24 juni 2013

Zorg voor een goede ICT-infrastructuur

Zelfonderzoek: heb ik mijn ICT-zaakjes op orde?

Een solide ICT-infrastructuur is de basis van je bedrijfsvoering. Het samenhangende geheel van je pc's, laptops, servers, netwerkkabels, opslagmedia, printers, vaste en mobiele telefoons en uiteraard je telefoon- en internetverbinding moet op orde zijn om te presteren.

24 juni 2013

Zes tips om maximaal te profiteren van je servers

Leer besparen op je serverkosten en energieverbruik

Als er iets bedrijfskritisch is in je onderneming, dan zijn het je servers wel. Ze zijn het zoemende hart van je business. Zes tips om maximaal profijt te hebben van de werkpaarden van je automatisering.

24 juni 2013

60 seconden met Ronnie Overgoor: Technologie pessimisme

Internet negeren, kan niet meer

Je kent ze vast wel, technologie pessimisten. Mensen die internet maar niets vinden. Maar niemand kan er meer omheen: zakendoen gebeurt ook op internet in de vorm van marketing, communicatie EN handel.

13 februari 2013

WiFi: "Snel WiFi thuis, op de zaak en op alle plekken daar tussen in"

Praktische tip van internetondernemer Ronnie Overgoor

Chatten, mailen, geld overmaken, nieuws lezen, route zoeken...het kan tegenwoordig allemaal met je mobiel. Ronnie Overgoor legt uit waarom WiFi zoveel voordelen kan bieden.

13 februari 2013

60 seconden met Ronnie Overgoor: Big data

De wereld explodeert bijna door de hoeveelheid data

Big Data, de naam zegt het al. De wereld gebruikt meer en meer data. De ICT wereld explodeert bijna als je kijkt naar de hoeveelheden data. Alleen al op YouTube wordt 60 uur aan video geupload per minuut! Ronnie Overgoor vertelt in één minuut over het belang van data.

31 januari 2013

Ruim je internet eens op

Column l Goudzoekers in Amerika

Om nieuwe dingen te begrijpen, zoek ik altijd graag naar analogieën in de bestaande wereld. Zo vergelijk ik het ontginnen van kansen op internet, met de eerste pioniers die Amerika introkken.

31 januari 2013

Waar laat ik al mijn data?

Tips over opslag en beheer van bedrijfsgegevens

Hoe meer je bedrijfsvoering geautomatiseerd raakt, hoe belangrijker je data wordt. Het managen van al je data wordt een klus op zichzelf. Waar laat je al die bits en bytes? En hoe houd je die groeiende databerg in bedwang?

09 oktober 2012

Updates en upgrades: praktische tips

Hoe houd ik mijn software bij de tijd?

Waar moet je op letten als je besluit een programma te gaan upgraden? Wat moet je doen voordat je daadwerkelijk overgaat tot de upgrade? Tips en cijfers uit de praktijk.

05 september 2012

Getoond 61 tot en met 70 van 71 totaal, er zijn meerdere pagina's