Verzekeren & pensioen

Bedrijfsvoering

Wat is een (semi-)collectieve pensioenregeling?

Welke collectieve regelingen zijn er op het gebied van pensioenen?

Als ondernemer met personeel kun je je personeel als secundaire arbeidsvoorwaarde een pensioenregeling aanbieden. Een collectieve of semi-collectieve pensioenregeling behoren dan tot de opties.

06 september 2018 2 minuten

Helft ondernemers denkt te moeten doorwerken na 67 jaar

Ondernemers sparen niet of moeten pensioengeld gebruiken

Bijna de helft van de ondernemers, 46,5 procent, verwacht na hun 67ste verjaardag te moeten doorwerken omdat ze niet genoeg hebben gespaard voor een pensioen. Velen hebben de afgelopen vier jaar niet kunnen sparen of hun (pensioen-)spaargeld in de zaak moeten steken.

06 september 2018 1 minuten

Wat is een AOV voor zelfstandige ondernemers?

Welk risico dek je af met een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Je inkomen verzekeren voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. Een geruststellende gedachte. Wat is een AOV precies?

10 juli 2018 6 minuten

Ondernemers: pensioen komt wel goed als ik bedrijf verkoop!

Van uitstel komt...?

Vier op de tien ondernemers en directeuren liggen weleens wakker van hoe het pensioen voor henzelf of hun werknemers is geregeld. Ze geven toe dat ze eigenlijk te weinig met het eigen pensioen bezig zijn en vertrouwen er grotendeels op dat het later alsnog goed komt als ze hun bedrijf verkopen. Onder 45-plussers is dit aandeel nog groter.

03 juli 2018 2 minuten

Aansprakelijkheidsverzekering

Schade vergoeden via AVB-verzekering

Als je opdrachten uitvoert voor anderen, ben je aansprakelijk voor eventuele schade die je hierbij veroorzaakt. Laat dit afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering (AVB-verzekering).

02 mei 2018 2 minuten

Wat heb ik aan een tussenpersoon?

Wat kan en mag ik verwachten?

Bij het afsluiten van een verzekering komt veel kijken. Een tussenpersoon neemt je dit werk uit handen en voorziet je van objectief advies. Zo weet je welke verzekeringen jij het beste af kunt sluiten voor je onderneming.

02 mei 2018 1 minuten

Waarom zou ik mijn personeel een collectieve zorgverzekering aanbieden?

Waarom is een zorgverzekering belangrijk?

Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat de zorgverzekering van je personeel goed geregeld is. Je medewerkers moeten tenslotte goed geholpen worden als ze ziek zijn.

02 mei 2018 4 minuten

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn bedrijfspand?

Een overzicht van de belangrijkste verzekeringen

Een storm, brand of inbraak kan grote gevolgen hebben voor je onderneming. Als je een bedrijfspand huurt of bezit, doe je er verstandig aan verzekeringen af te sluiten. Welke opties heb je?

02 mei 2018 2 minuten

Wat is de compensatieregeling?

Overzicht wettelijke compensaties na stroom- en gasstoringen

Na een grote stroomstoring of gasstoring heb je niet altijd recht op een schadevergoeding. Bij extreme weersomstandigheden moet je bijvoorbeeld zelf voor noodstroom zorgen. Soms kun je wél standaardcompensatie krijgen. Een overzicht van de wettelijke compensaties.

24 januari 2017 2 minuten

Verzekeringen: overbodig of broodnodig?

Ondernemers over bedrijfsverzekeringen

Ben jij goed verzekerd? Veel ondernemers in Nederland zijn niet of onderverzekerd. Waarom? 'Geen tijd voor' en 'risico hoort bij ondernemen', zijn twee veel gehoorde redenen. Maar wat als er toch iets gebeurt? Enkele ondernemers aan het woord over de zin en onzin van bedrijfsverzekeringen.

08 september 2015 1 minuten

Zzp'er slechter verzekerd dan gedacht

Onder zzp'ers lijkt geen angst voor arbeidsongeschiktheid te bestaan

Slechts één op de drie zzp'ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat is minder dan aanvankelijk werd gedacht, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

27 augustus 2015 2 minuten

Moet ik wel of geen eigen risicodrager worden?

Wat gebeurt er met de premies?

Eigen risicodrager worden betekent dat je uitkeringen van zieke (ex)-werknemers voor eigen rekening neemt. Als je dit niet wilt, is het mogelijk deze uitkeringen te verzekeren. Wat is het beste voor jouw bedrijf?

09 juli 2015 2 minuten

Hoe beperk je de kosten van je arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Tips om je polis laag te houden

Wie als ondernemer arbeidsongeschikt raakt, moet zelf zorgen voor een inkomen. Ook al lijkt die kans klein, je loopt een groot risico. Ben je namelijk niet verzekerd, dan kom je ook niet in aanmerking voor een uitkering.

09 juli 2015 2 minuten

Pensioen: nu, later of nooit?

Tips van ondernemers en specialisten

Pensioen. Heb jij het al geregeld? In deze video delen vier ondernemers hun visie op pensioen en geven twee specialisten enkele handige tips.

26 januari 2015 1 minuten

Wat verandert er voor zzp’ers door het pensioenplan?

Recht op pensioensparen en aow-uitkering

Zelfstandigen zonder personeel krijgen vanaf nu de mogelijkheid deel te nemen aan een pensioenfonds. Zij kunnen, net als werkenden, belastingvrij maximaal 1,875 procent van hun inkomen inleggen in een pensioenfonds. Dat is een van de afspraken uit het pensioenakkoord.

20 december 2013 1 minuten

Minimumtarief voor zzp'ers

PvdA wil minimaal 150 procent van minimumloon voor zzp’er

Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer van de PvdA vindt dat zelfstandigen zonder personeel tenminste 150 procent van het minimumloon moeten krijgen.

21 januari 2013 1 minuten

Beleggen: Zakelijk of Privé?

Beleggingspand, aandelen, obligaties, let op de fiscale aspecten!

Je bedrijf draait goed en je hebt geld over als DGA en wil dit graag beleggen, dit kan bijvoorbeeld door geld bij een vermogensbeheerder te plaatsen (aandelen en obligaties) of door zelf een beleggingspand te kopen.

13 augustus 2012 2 minuten

Zwangerschapsuitkering voor ondernemers

Discrimineert de ZEZ-regeling?

Tot 2008 bestond geen zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen. Ook al is er tegenwoordig wel gewoon een regeling voor zwangere ondernemers, deze brengt niet iedereen in jubelstemming.

10 augustus 2012 2 minuten

Getoond 19 tot en met 35 van 35 totaal, er zijn meerdere pagina's