Kantoor in de cloud

Je kantoor altijd en overal bij je

Software, hardware, beheer… Investeer jij in de juiste dingen?

Column David Saris | Steek geld in je échte business

Mexx, Blockbuster en Kodak hebben één ding gemeen: ze zijn groot, gevestigd en… failliet. Traditionele businessmodellen verliezen kracht. Verander je als ondernemer niet snel genoeg, dan overleef je niet. Mooie voorbeelden van bedrijven met nieuwe businessmodellen zijn bijvoorbeeld Netflix, Uber en Spotify. Zij durven te investeren in technologie en vooral: doen iets nieuws en creeëren daarmee businesswaarde. Investeer jij wel in de juiste dingen?

25 maart 2015

Googlr Mijn Bedrijf klaar voor het midden klein bedrijf

Ondernemer, ben jij ook klaar voor Googlr + Pages?

Googlr + bestond al een tijdje, maar dan alleen voor particulieren. Sinds kort kunnen ook merken en bedrijven zich aanmelden bij het sociale netwerk.

04 februari 2015

Google Apps versus Office 365 business

Vergelijking twee belangrijkste online office-applicaties

Welke kantoorsoftware uit de cloud past het best bij mijn bedrijf? De keuze is reuze, maar de zoekgigant en Office 365 business strijden om de kroon. Een vergelijking van deze twee cloud-giganten.

28 januari 2015

Gratis marktonderzoek met Google

Snel inzicht in het zoek- en koopgedrag van consumenten

Snel en gratis marktonderzoek doen, kan dat? Dat kan. De Consumentenbarometer van Google biedt inzicht in de manier waarop mensen gebruikmaken van internet. Het online gereedschap is in het vierde jaar na de introductie uitgebreid met meer databronnen en mogelijkheden.

24 oktober 2014

Hoe stimuleer ik innovatieve ideeën op de werkvloer?

Volg het voorbeeld van Google

De beste ideeën ontstaan op de werkvloer. Daarom stimuleren veel grote bedrijven het personeel tot het bedenken van nieuwe, slimme producten. Neem Google. Bij de zoekreus mogen werknemers twintig procent van hun werktijd besteden aan 'hobby- en innovatieprojecten'. De helft van het aantal Google-producten zou op deze manier zijn ontstaan.

06 oktober 2014

3 handige tools om je Google+ mee te meten

Verbeter je relatiebeheer en marketing

Hartstikke leuk natuurlijk dat Google+, maar kun je het ook meten? Ja, dat kan. Google+ heeft daar zelf een nog vrij onbekend tooltje voor en er zijn een paar (gratis) alternatieven.

26 juni 2014

De vijf stappen naar succes met Google Mijn Bedrijf

Column | Hoe jij Google+ Pages kunt inzetten voor je onderneming

Het idee van de Google Mijn bedrijf is om klanten dichter bij bedrijven te brengen. Hieronder de belangrijkste stappen voor bedrijven om Google+ succesvol in te zetten.

26 juni 2014

LinkedIn meest gebruikte sociale netwerk ondernemers

Kenniszoekers en netwerkers

LinkedIn is het meest gebruikte sociale netwerk door ondernemers. Facebook en Twitter volgen op ruime afstand. Google Plus geniet bij ondernemers nauwelijks enige bekendheid. Dat blijkt uit onderzoek door organisatieadviesbureau KplusV in samenwerking met Yellow Walnut.

09 juni 2014

Het Nieuwe werken tussen de geiten

Column | Engagement manager Tessa Witte

Als ondernemer verwacht je een flexibele instelling van je personeel: net even dat tandje erbij als het nodig is. Daarnaast is een kantoor ook helemaal niet altijd de beste plek om te werken (kijk eens naar de TED Talk van Jason Fried). Door je kantoor in de cloud te organiseren en je personeel te voorzien van laptops en smartphones faciliteer je dit ook nog eens.

06 mei 2014

MKB Update 20 december

Trends 2014 | Regels personeel

Twee weken geleden gaven we je de fiscale eindejaarstips. Nu zetten we alle zaken op een rijtje die je nog in 2013 moet regelen voor je werknemers en wat je begin 2014 moet doen. Ook hebben we het over de trends, algemene voorwaarden en het gevolg van Google glass.

23 december 2013

Mobiele website is echt essentieel in 2014

Social media vervangen zoekmachine niet

De tablet wordt in rap tempo populairder. Bijna 40 procent van de Nederlanders heeft al een tablet en gebruikt deze ook om online aankopen te doen. Om in 2014 vindbaar te blijven op het internet, moet je dus echt een mobiele of responsive website hebben. En aan zoekmachineoptimalisatie doen, want klanten vinden jou nog steeds online via Google.

11 december 2013

Weekly Hangout: Het nieuwe zoeken met Google

Mark Jansen, Communications Manager Google Nederland

Sinds een maand is Google Trends Nederland actief. Wat kunnen ondernemers daarmee? En welke gevolgen hebben de meest recente wijzigingen in Google's zoekmachine voor uw website?

19 november 2013

Goede webshop hoger in ranking Google

Klanttevredenheid bepalend voor zoekresultaten Google

Zoekmachine Google wil nog dit jaar een systeem lanceren waardoor webshops die slechte recensies krijgen, lager in de zoekresultaten terecht komen. Daarmee wordt goede feedback nog belangrijker voor het succes van je webshop.

23 oktober 2013

Google’s visie op persoonlijk leiderschap

Column | belangrijkste succesfactor in een onderneming: de mens

Een paar weken geleden kwam een deelnemer van een leiderschapstraining met een zeer inspirerend verhaal voor iedereen die leiding geeft.

23 oktober 2013

Cloud-tips met een persoonlijk tintje voor ondernemers

Recensie boek 'Cloudsource je ICT!'

In zijn boek deelt Tim Kieft (geen broer van Wim) zijn kennis over ICT en cloud computing. Voor alle ondernemers die op het punt staan wel of niet de cloud te betreden is het een praktische en nuttige gids.

22 oktober 2013

Trends 2013: Richard Bordes over 24-uurs economie

Volg nu live de Google Hangout met Richard Bordes en Willem Overbosch

Bekijk de Google Hangout over een 24-uurs economie met 'lawaaimaker' Richard Bordes en Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk.

22 oktober 2013

Weekly Hangout: jong ondernemen

MKB Journaal van 26 februari 2013

Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk, sprak met Erik Weenink van Nyink en Karina Bliek van Stichting Jong Ondernemen in het MKB Journaal (Live Google Hangout) van 26 februari 2013. Samen spraken ze over het thema jong ondernemen en andere actuele onderwerpen, zoals de MKBuzz en belastingaangifte doen.

22 oktober 2013

Helft Amerikanen denkt dat storm effect heeft op cloud computing

95 procent gebruikt cloud zonder het te weten

Recente studies en enquêtes over cloud computing laten zien dat nog lang niet iedereen weet wat cloud computing precies is. Maarliefst 51 procent van de Amerikanen denkt bijvoorbeeld dat stormachtig weer effect heeft op cloud computing.

22 oktober 2013

Getoond 73 tot en met 90 van 144 totaal, er zijn meerdere pagina's