Kantoor in de cloud

Je kantoor altijd en overal bij je

Martijn Arets: Power to the crowd

In de reeks MKB Trends 2013 heeft Willem Overbosch via een Google+ hangout on air een gesprek met Martijn Arets. Martijn Arets is Ondernemer van het Jaar 2011 en uitgeroepen tot 'Young Potential European Leaders'.

22 oktober 2013

Winnares The Next Entrepreneur: 'community van 5000 mensen'

Interview met Annefrid Imenkamp over het succes van Chocstar

Annefrid Imenkamp van Chocstar vertelt in een live Google hangout (online interview) met Willem Overbosch van MKB Servicedesk hoe het was om de verkiezing The Next Entrepreneur te winnen en wat haar toekomstplannen zijn.

11 oktober 2013

Helft ondernemers nog niet in de cloud

14 procent mkb'ers heeft 'nog nooit gehoord' van cloud

54 procent van de ondernemers in Nederland maakt nog geen gebruik van cloud computing. En een kwart van de ondernemers weet het eigenlijk niet, of 'de cloud' onderdeel is van het werkproces. Dat blijkt uit onderzoek van Exact naar de rol van de cloud binnen het mkb.

24 september 2013

60 seconden met Ronnie Overgoor: Cloud Computing

Overal en altijd toegang tot bedrijfsdata

Voor veel ondernemers is het nog een eng woord: Cloud Computing. Niets eng, het biedt juist veel voordelen. Zoals overal en altijd bij de software, hardware en bedrijfsdata kunnen komen. Ronnie Overgoor vertelt het je in één minuut.

12 september 2013

Google+ evenementen en live hangouts

Een nieuwe manier van vergaderen met Google

Zelf ben ik al een aantal maanden Google+ aan het ontdekken, vooral om te leren wat je er als ondernemer mee kan. Is het handig om alleen intern te gebruiken met collega's of is het mogelijk om zakelijke afspraken op deze manier te organiseren. Dat laatste is met de nieuwe Evenementen functie wel een stap dichterbij.

04 september 2013

Online zakendoen vanuit de cloud

Wat zijn de voordelen voor mij als ondernemer?

Naast een webshop, een goede website en social media kun je online rendement behalen door het invoeren van een online kantoor. Hierbij draaien al je kantoorapplicaties zoals tekstverwerking, spreadsheets en presentatie software op het internet en hoef je ze niet op je eigen computer te installeren. Cloud computing kan je zo veel geld besparen.

04 september 2013

Links uit het whitepaper "Kantoor in de Cloud"

Alle handige links uit het whitepaper

Heb je het whitepaper Kantoor in de Cloud gelezen? Hieronder vind je alle links uit het whitepaper.

15 juli 2013

Hangout met Danny Mekic en Hans Biesheuvel

Wat heb jij als ondernemer aan cloud computing?

Live vanaf de Week van de Ondernemer in Breda: Hangout met internetexpert Danny Mekic en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel over cloud computing. Wat kan jij allemaal uit de cloud halen?

28 juni 2013

Cloud computing: iets voor jouw bedrijf?

Alle diensten beschikbaar via internet

Cloud computing: voor jou al een bekend begrip? Het heeft niks te maken met computeren in het vliegtuig of in de wolken zijn met je nieuwe computer. Nee, het is het idee dat je internet als computer gebruikt.

24 juni 2013

MKB'er nog niet overtuigd van voordelen cloud computing

Online werken nog onduidelijk voor ondernemers

De helft van de ondernemers weet niet precies wat cloud computing is. Ook vragen veel ondernemers in het mkb zich af cloud computing wel zou handig is om in hun bedrijf te gebruiken.

24 juni 2013

‘Wie is beter in systeembeheer? Jij of Google?’

Joep Arts en compagnon doen álles in the cloud

De eerste interne regel die Joep Arts en zijn compagnon Bob Rietveld invoerden? 'We doen álles op het web.' En die regel vormt nog steeds de basis van marketingadviesbureau Oxyme.

24 juni 2013

Ondernemer werkt steeds vaker in de cloud

Cloud computing goed voor productiviteit, flexibiliteit en kostenbesparing

Ondernemers uit het mkb maken steeds vaker gebruik van diensten uit de cloud. Ze zien technologie als cruciale voorwaarde om te groeien. Het maakt ze productiever, flexibeler en zorgt voor een kostenbesparing.

24 juni 2013

Cloud Computing: "Altijd en overal bij data en software"

Praktische tip van internetondernemer Ronnie Overgoor

Voor veel ondernemers is het nog een eng woord: Cloud Computing. Niets eng, het biedt juist veel voordelen. Zoals overal en altijd bij de software, hardware en bedrijfsdata kunnen komen.

24 juni 2013

Online kansen benutten: videobellen, narrowcasting en cloud computing

Waar kun je online nog winst boeken?

Uit onderzoek van MKB Servicedesk onder 820 ondernemers blijkt dat praktische online communicatie, zoals videobellen, slechts door 37 procent van de ondernemers wordt benut. Ook narrowcasting en cloud computing wordt nog niet uitgebuit.

24 juni 2013

Welke kantoorsoftware uit de cloud past bij mij?

Online office applicaties: waar moet ik op letten?

Kantoorsoftware is er tegenwoordig in allerlei kleuren en smaken. Weliswaar zwaait Microsoft Office nog altijd de scepter in ondernemersland, maar de opkomst van cloud computing heeft de markt voor kantoorapplicaties flink opgeschud.

24 juni 2013

Gebruik van cloud computing in jaar tijd verdubbeld

Populariteit van cloud computing neemt volgens MKB Servicedesk toe [Telecommerce]

In Telecommerce van 25 juli 2012 is te lezen dat in 2011 nog twintig procent van de onderzochte bedrijven in Nederland gebruik maakte op cloud computing gebaseerde ICT-diensten, in 2012 steeg dit percentage naar veertig procent.

24 juni 2013

'Cloud computing is uitermate geschikt voor kleine ondernemers'

Ondernemer Ruud Thoomes profiteert van werken in de cloud

Wat zijn de voordelen van cloud computing voor ondernemers? Ruud Thoomes, eigenaar van Altho Handelsonderneming BV, weet het inmiddels: “Werken in de cloud is ideaal. Ik kan overal bij, het werkt sneller en ik bespaar er ook nog eens geld mee.”

24 juni 2013

Promotie van je website via Google

Meer over AdWords en AdSense

Een goede positie in Google is belangrijk om bezoekers naar je website te trekken. Je kunt er zelfs adverteren. Alleen mensen die zoeken op een door jou opgegeven zoekwoord zien jouw advertentie.

22 mei 2013

Getoond 91 tot en met 108 van 144 totaal, er zijn meerdere pagina's