Kantoor in de cloud

Je kantoor altijd en overal bij je

Hoe werkt Google Places?

Maak je onderneming vindbaar via Google Places

Miljoenen mensen zoeken naar lokale bedrijven via Google en Google Maps. Ze komen een stuk makkelijker bij jóu uit, als je gezorgd hebt voor een (gratis) vermelding op Google en Google Maps. Dit kan met Google Places.

29 augustus 2012

Gezocht: succesverhaal van een mobiel werkende mkb'er

Column | Mobiel werken

Op sommige vragen heeft zelfs Google geen antwoord. Ik maak het erger: op sommige vragen hebben Google EN Twitter (#durftevragen) geen antwoord. Ik ben namelijk op zoek naar praktijkinfo over mobiel werken in het mkb.

27 augustus 2012

Hoe verwijder je negatieve informatie van Google?

Je online reputatie aangetast? Zo los je het op…

Google je eigen naam of de naam van de onderneming en je komt soms voor verrassingen te staan. Het is natuurlijk helemaal schrikken als je negatieven berichten over jezelf of onderneming tegenkomt. Kun je daar invloed op uitoefenen?

20 augustus 2012

Wat heb ik als ondernemer aan Google+?

En is de +1-knop gunstig voor je vindbaarheid op internet?

Met Google+ neemt ook Google stappen op het gebied van social networking. Het meest voor zich sprekende onderdeel van dit nieuwe Google-product is de +1-knop, waarmee je een webpagina kunt aanbevelen.

17 augustus 2012

'Businessmodel zonder internet: geen toekomst'

Zestienduizendste exemplaar boek Eerste Hulp bij Online Ondernemen

Ondernemers uit het mkb weten steeds beter de kansen te pakken die het internet hen biedt. Dat blijkt onder meer uit het succes van het boek Eerste Hulp bij Online Ondernemen van MKB-Nederland, de MKB Servicedesk en Google.

17 augustus 2012

'Nederland verdient Online' helpt ondernemend Nederland

Mkb'er realiseert groei door online ondernemen

MKB-Nederland, PostNL, ING Nederland en Google bundelen hun krachten in het project ‘Nederland Verdient Online’. Hiermee willen ze dit jaar tienduizenden kleine en middelgrote bedrijven in Nederland helpen internet beter in te zetten.

17 augustus 2012

Manage je online reputatie

Tips en trucs om je online reputatie te monitoren

Google jezelf en je staat soms verbaasd over de resultaten. Zakelijke contacten en potentiële klanten kunnen dezelfde informatie tegenkomen als ze een online zoektocht naar jouw onderneming beginnen. Je online reputatie is dus van groot belang, je digitale bestaan is immers de spiegel van je professionele succes. Houd daarom regelmatig het web in de gaten om te zien wat over jou en jouw onderneming gemeld wordt.

17 augustus 2012

Gevonden worden op Google. Hoe werkt het?

Tips voor het beïnvloeden van zoekresultaten

Tineke Meijerman is Communications Associate bij Google en geeft uitleg hoe de populaire zoekmachine van Google werkt en hoe jij als ondernemer optimaal kunt zorgen dat je gevonden wordt.

17 augustus 2012

Hoe kan ik online werken met Google Apps?

Samenwerken met projecten via online diensten

Bij de MKB Servicedesk werken we met allerlei partijen samen om ondernemersvragen te beantwoorden. Sinds een tijdje werken we met online office programma's en dat bevalt erg goed. Reden genoeg in elk geval om aan je uit te leggen hoe je online kunt werken.

28 februari 2012

Subsidies, opbrengsten of kosten?

Column I Subsidies leiden tot hogere kosten en lagere opbrengsten

Een zoekopdracht via Google naar de omvang van subsidies in Nederland leverde mij niets concreet op. Nergens wordt vermeld hoeveel subsidie daadwerkelijk is te verdelen.

16 februari 2012

Wat ga je als ondernemer doen in 2010?

Goede voornemens, trends en gewaagde voorspellingen voor dit jaar

Google wordt met webbrowser Chrome en kantoorautomatisering via Apps een echte concurrent van Microsoft. In 2010 gaan we meer dan 5 miljard aan online aankopen doen. Mensen beslissen steeds sneller en letten minder op de inhoud en meer op de presentatie. Bedrijven moeten daar in 2010 klaar voor zijn. Doe je mee?

31 mei 2011

Google; de macht van het grootste MKB bedrijf van Nederland

Column | Hoe ver mag de macht van Google gaan?

Google heeft ook in Nederland een machtige positie als mediabedrijf met de grootste reclameomzet van ruwweg 500 miljoen euro per jaar, maar behoort qua omvang nog tot het MKB.

06 december 2010

De macht van Google

Werkt Google voor jou of werk jij voor Google?

Wie kan zich nog een leven zonder Google voorstellen? En zonder de zusjes YouTube, Google Maps en Earth of Gmail? Google groeit razendsnel als bron voor informatie en met handige diensten.

18 oktober 2010

Google opent software shop

Mobieler werken dankzij 'cloud computing'

Ondernemers kunnen sinds vandaag terecht bij Google voor zakelijke software. Via Google Apps Marketplace is het mogelijk om allerlei software van derde partijen binnen te halen, zo maakte Google woensdag bekend.

13 april 2010

The Google Story

BOEKRECENSIE WEEK 25

Inside the Hottest Business, Media and Technology Success of Our TimeAuteur: David A. Vise

19 januari 2010

MKB Servicedesk op je persoonlijke startpagina

Voeg de RSS-feed toe aan de Googlestartpagina!

Altijd weten wat het weblog van de MKB Servicedesk te bieden heeft? Voeg dan de MKB Servicedesk toe aan je persoonlijke Google-startpagina!

16 december 2009

Online reputatie belangrijk

Kom niet voor verrassingen te staan bij Google hits op jouw naam

Als je jezelf 'Googlet' kan je soms schrikken van de resultaten. Je zakelijke contacten komen natuurlijk dezelfde informatie tegen als ze even een online zoektocht beginnen. Je online reputatie is dus van groot belang. Je kunt bij veel bedrijven terecht om je persoonlijke informatie op het web op te schonen.

15 december 2009

MKB Servicedesk succesvol in 1e helft 2007

Bezoeken website en aantal vragen aan MKB Servicedesk stijgen.

Ondernemers weten de MKB Servicedesk steeds beter te vinden. In juni bezochten zo’n 33.500 bezoekers www.mkbservicedesk.nl. Samen goed voor 135.000 pageviews. Dit is vooral te danken aan de verbeterde vindbaarheid van de MKB Servicedesk via Google en andere zoekmachines.

20 september 2007

Getoond 127 tot en met 144 van 144 totaal, er zijn meerdere pagina's