Subsidie

Hoeveel moet ik betalen voor cursussen?

Welke subsidies en alternatieven zijn er?

In de meeste gevallen betaalt de werkgever het grootste deel van de opleidingskosten van de werknemer. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Daarnaast stimuleert de overheid met subsidies op studiekosten dat medewerkers zich ontwikkelen of dat zij de benodigde kwalificaties voor een nieuwe baan behalen.

31 december 2014

Veiligheidsbeleid ‘s-Hertogenbosch verandert voor ondernemers

Gemeente gaat uit van de kracht van de ondernemer

Vanaf begin 2015 gaat de gemeente ‘s-Hertogenbosch een andere rol spelen in het regelen van de veiligheid van ondernemers. Dat zegt Bart Venrooij, hoofd van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid in Den Bosch. “We gaan meer uit van de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemers. En dat willen we ondersteunen.”

03 december 2014

Innovatie: van bietenblad tot hamburger

Wetenschappers en mkb’ers werken samen

In laboratoria doen onderzoekers interessante ontdekkingen, die jij als ondernemer slim kunt gebruiken. Peter Geerdink van TNO bouwt in zijn lab bladeren van bieten om tot eiwit, waarmee je bijvoorbeeld vegetarische burgers kunt verstevigen. Je hebt dan geen soja of melkproducten meer nodig. Mkb’ers helpen hem om het product te ontwikkelen en op de markt te brengen.

27 oktober 2014

Welke subsidie krijg ik bij export naar een nieuw exportland?

Exportsubsidies op een rij

Je hebt een fantastisch product of dienst, dat het ook op de buitenlandse markt goed kan doen. Je wilt daarom graag de markt verkennen en in contact komen met geschikte partners. Kom je dan in aanmerking voor subsidie? En hoeveel dan?

15 september 2014

Hoe maak ik mijn zaak veilig tegen diefstal?

Bijzondere Subsidieverordening Veilig Ondernemen Amsterdam

De PAC's krijgen jaarlijks meer dan 2 miljoen alarmmeldingen. Veel daarvan worden rechtstreeks door de Particuleiere Alarm Centrales afgehandeld en in 90% blijkt het vals alarm te zijn. Hoe zorg je ervoor dat de politie actie neemt bij diefsal of inbraak?

03 september 2014

De miljoenennota 2012 voor mkb'ers

Minder regels, minder subsidies voor ondernemers

De Miljoenennota laat niet veel positieve economische ontwikkelingen zien voor 2012: De werkgelegenheid neemt af, consumenten moeten 1 procent aan koopkracht inleveren en de staatsschuld valt hoger uit dan verwacht. Iets positiefs? Ja, de overheid wil het bedrijfsleven stimuleren. Lees hier de belangrijkste punten uit de Miljoenennota, die op Prinsjesdag werd gepresenteerd.

14 juli 2014

Welke regels en tarieven veranderen op 1 april?

Overzicht van wijzigingen regels en tarieven 1 april 2014

Geen grap: 1 april 2014 is het moment waarop een aantal regels en tarieven verandert. Belangrijk voor je personele en juridische zaken! Welke veranderingen op het gebied van ontslag, rente, vergunningen en subsidieregelingen staan je te wachten?

03 april 2014

Geld beschikbaar voor duurzaam advies

Nieuwe IMVO Vouchers vanaf 1 oktober

Doe je zaken in ontwikkelingslanden of opkomende markten en wil je dat maatschappelijk verantwoord doen? Vanaf 1 oktober 2013 zijn er nieuwe IMVO Vouchers van MVO Nederland beschikbaar. Hiermee krijg je de helft van je advieskosten vergoed, tot maximaal 10.000 euro.

13 november 2013

Mag ik in avonduren mijn winkelvoorraad aanvullen?

Subsidie voor stille vrachtwagens

Je winkelvoorraad aanvullen met klanten in de winkel, is niet altijd even handig. Maar wanneer moet het dan? Mag het bijvoorbeeld ’s avonds of tegen de nacht gebeuren?

16 september 2013

Subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven verlengd

Ook in 2012 en 2013 subsidie veiligheidsscan voor kleine bedrijven

De VKB is met twee jaar verlengd. Hierdoor kunnen kleine ondernemers ook in 2012 en 2013 bij de overheid terecht voor financiële ondersteuning bij het uitvoeren van een veiligheidsscan en het nemen van maatregelen.

09 juli 2013

Getoond 31 tot en met 40 van 153 totaal, er zijn meerdere pagina's