Dossier Rechtsvormen

 
Untitled design24.jpg

Persoonlijk aansprakelijk voor schulden van de BV?

Column Arnoud van Dalen | Van Dalen advocatuur
“Richt een BV op, dan blijf je privé buiten schot!”’ Dat advies krijgen veel startende ondernemers. Een verkeerd advies is dat zeker niet. Na oprichting van een Besloten Vennootschap is die vennootschap aansprakelijk voor de schulden. Bij een faillissement zijn dan jouw privé-eigendommen veilig. Maar… dat geldt niet altijd.
shutterstock_552211744.jpg

Hoe kies ik de juiste rechtsvorm?

Kies nog vóór de start van je onderneming de juiste rechtsvorm
De rechtsvorm van je onderneming heeft gevolgen voor je aansprakelijkheid en belastingverplichtingen. Heel belangrijk dus dat je kiest voor de juiste rechtsvorm. Welke past bij jouw bedrijf?
directeur.jpg

De eenmanszaak

Wanneer en waarom zou ik een eenmanszaak beginnen?
Wanneer je een eenmanszaak start, ben je zowel oprichter als eigenaar van het bedrijf en ben je helemaal zelfstandig. Je bent vrij om je eigen beslissingen te nemen naar eigen inzicht. Zoals het aannemen van mensen.
Samenwerken.jpg

VOF, vennootschap onder firma

VOF als bedrijfsvorm
Als je samen met een ander persoon een bedrijf wilt oprichten zijn er qua bedrijfsvorm meerdere opties mogelijk. Een VOF is een optie daarvan. Een VOF is een slimme manier om een bedrijf te starten. Je bent immers niet alleen afhankelijk van jouw eigen expertise.
bv11.jpg

BV oprichten

Een BV oprichten, wat is een BV precies?
Een BV staat voor besloten vennootschap. Het is een bedrijf/rechtsvorm waarvan het kapitaal verdeeld is in aandelen. De aandelen staan op naam en zijn niet zonder toestemming van andere aandeelhouders te verkopen, vandaar de benaming besloten vennootschap.
zzp1.jpg

Zzp'ers hoeven niet meer te googelen

Lancering van dé Servicedesk voor ondernemende zzp’ers
Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en de MKB Servicedesk, onderdeel van de Dutch Network Group (DNG), slaan de handen ineen om beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van zzp’ers. Op 9 april tijdens het ZZP-Groei Event van de Week van de Ondernemer wordt de eigen unieke ZZP Servicedesk gelanceerd.
handen schudden.jpg

Samenwerking in een VOF (vennootschap onder firma)

Voor- en nadelen van de VOF
Wil je het ondernemersrisico delen met andere ondernemers of zakenpartners, dan is de VOF een mogelijkheid. Lees alles over de voor- en nadelen en waar je op moet letten.
ZZP11.jpg

Eenmanszaak

Wat is een eenmanszaak?
Een eenmanszaak is een gerechtsvorm voor een bedrijf. Het geeft in principe aan wie er verantwoordelijk en aansprakelijk is voor het bedrijf.
zakenman.jpg

De besloten vennootschap

Wanneer richt ik een bv op?
Een bv is een ondernemingsvorm waarbij het maatschappelijke aandelenkapitaal verdeeld is in aandelen die niet vrij overdraagbaar zijn; de aandelen staan op naam.
rekeningen_zorgen_vierkant.jpg

Welke kosten maak ik als ik een bedrijf begin?

Administratie en omzet van startende ondernemers
Je kunt met weinig middelen een onderneming starten, maar helemaal gratis is een bedrijf beginnen meestal niet. Met welke kosten moet je rekening houden?
Getoond 1 tot 10 van 32. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Rechtsvormen

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten