Bank & Lening

Financiering

Welke bancaire kredieten zijn er?

Bij de bank kun je terecht voor veel financieringsvormen

Heb je geld nodig? Zo'n 75 procent van de ondernemers klopt eerst bij de bank aan voor financiering. Maar voor welke vormen van financiering kun je nu precies terecht bij een bank?

25 januari 2022 3 minuten

De zakelijke lening: wat is er mogelijk?

Van kleine tot grote zakelijke leningen

Je hebt extra kapitaal nodig voor je bedrijf: om nieuwe plannen te verwezenlijken, om te kunnen investeren of om een goede start te maken. Een zakelijke lening biedt uitkomst. Dat kan op verschillende manieren. Van een zakelijk krediet bij een bank tot alternatieve vormen van bedrijfsfinanciering. Hoe en waar kun je zakelijk geld lenen? En waar moet je op letten?

12 november 2021 3 minuten

Wat doen banken voor startende ondernemers?

Welke bank moet ik kiezen?

Als startende ondernemer is het belangrijk een bank te kiezen die goed aansluit bij je wensen en ideeën. Want wie een bedrijf runt, moet van alle markten thuis zijn. Inkoop, verkoop, administratie, planning en organisatie.

14 januari 2021 1 minuten

Mag de bank zomaar mijn krediet opzeggen?

Als ondernemer kun je geconfronteerd worden met een bank die plotseling extra zekerheden vraagt of zelfs het bedrijfskrediet opzegt. Mag dat zomaar en wat kun je hier tegen doen?Vergroot je kans op krediet met onze tips.

22 maart 2020 2 minuten

Hoe dien ik een kredietaanvraag in?

Aanvraagprocedure banken en andere financiers

De weg naar financiering voor je bedrijf begint met een goede voorbereiding. Daarna dien je een aanvraag in. Maar hoe doe je dat precies?

22 maart 2020 1 minuten

Pas op met afloop rentevaste periode lening

Column Arjan Paardekooper | Reageren op verzoek tot aflossing

Ondernemers die een langlopende lening hebben, worden uiteindelijk geconfronteerd met het aflopen van de rentevaste periode. Door de banken wordt dit moment soms aangegrepen om de lening (oneigenlijk) op te zeggen. Wat te doen?

21 maart 2020 2 minuten

Hoe beoordeelt de bank mijn kredietaanvraag?

Naar welke aspecten kijken banken?

Als je geld nodig hebt voor je onderneming, stap je naar de bank met je businessplan in de hoop financiering te krijgen. Naar welke aspecten van je plan kijkt de bank? Hoe beoordeelt een bank je aanvraag?

02 maart 2020 2 minuten

Wat zijn de kosten van een krediet?

Aflossing + provisie + rente

Als je een krediet of lening afsluit bij de bank of een andere financier, moet je rekening houden met aflossing, rente en provisie. Wat is dat precies en hoe werkt het?

26 februari 2020 2 minuten

Mag de bank de rente van mijn krediet verhogen?

Column Arjen Paardekoper | Renteverhoging niet klakkeloos accepteren

Sinds de kredietcrisis worden ondernemers onverwacht geconfronteerd met verhogingen van rente, vaste opslagen en/of risico-opslagen over verstrekte leningen. Mag dit zomaar? Die vraag krijg ik de laatste tijd steeds vaker.

20 februari 2020 2 minuten

Jaarcijfers op tijd deponeren is goed voor je rating

Veel bedrijven verplicht cijfers aan te leveren bij KvK

Na 13 maanden vervalt de maximale termijn voor het aanleveren van je jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel. Veel bedrijven zijn verplicht op tijd aan te leveren en hebben daar veel voordeel bij.

01 februari 2019 3 minuten

Ratings: wat zijn het, hoe werkt het?

Kom positief uit de bus bij BKR, Graydon en D&B

Bij een kredietaanvraag word je als ondernemer onder de loep gelegd door de financier. De eerste stap is vaak het kijken naar je rating. Maar wat is een rating precies en hoe kun je deze beïnvloeden? Het antwoord lees je hier.

01 februari 2019 2 minuten

Wat doet de bank?

Webinar 'Financiering: Waar let de bank op?'

Wat is het Basel-akkoord, waarom is een bank soms terughoudend in het verstrekken van kredieten en hoeveel ondernemers krijgen krediet? Experts Maarten Zemann en Guust Jutte geven het antwoord.

21 januari 2013 1 minuten

Wat is het depositogarantiestelsel?

En geldt het depositogarantiestelsel ook voor bedrijven en zzp’ers?

Stel, je bank gaat failliet. Waar heb je dan recht op? Wat krijg je dan vergoed? Alle financiële instellingen in Nederland staan onder streng toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), die de depositogarantieregeling heeft. Maar hoe werkt dit precies voor bedrijven?

16 januari 2013 2 minuten

Wat is Euribor?

Uitleg over Euribor

De Euribor (Euro Interbank Offered Rate oftewel Aangeboden Europese Interbancaire Koers) is het tarief (rentepercentage) dat gehanteerd wordt in het interbancaire circuit van de 15 eurolanden.

08 januari 2013 2 minuten

"Neem geen genoegen met nee van de bank"

Interview met Peter ter Beek, starterscoach van LIFT OFF

Peter ter Beek is starterscoach van LIFT OFF. Hij helpt starters bij het succesvol opzetten van hun onderneming. Belangrijk aspect is het financiële plaatje. Hoe komt een startende ondernemer tegenwoordig aan geld?

23 augustus 2012 2 minuten