SLIM-subsidie: laat je personeel gratis doorleren
Speciale scholingssubsidie voor het mkb
In 2022 is 49 miljoen euro beschikbaar gesteld onder de SLIM-subsidie. Deze subsidie helpt je te investeren in opleiding en ontwikkeling van je personeel. Daarmee blijf je een aantrekkelijke werkgever en laat je je onderneming beter aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. Hoe zit de SLIM-regeling in elkaar? En hoe vraag je hem aan?
STAP-budget
Maximaal duizend euro subsidie voor bij- of omscholing
Op 1 juli 2022 gaat STAP tranch 3 van start: subsidie voor scholing, bedoeld voor werkenden en werkzoekenden. Via deze subsidie kan iemand maximaal € 1.000 ontvangen voor bij- of omscholing en ontwikkeling. Wat moet je weten over het STAP-budget en hoe vraag je het aan?
NL Leert Door: gratis scholing voor je werknemers
Alles over de subsidie voor doorontwikkeling
De arbeidsmarkt is in beweging. Oude banen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Via het programma Nederland Leert Door subsidieert de overheid scholing en ontwikkeling voor een betere positie op de arbeidsmarkt. Wat moet je weten over NL Leert Door? Is het wat voor jou?
Exportsubsidie via de SIB regeling
Financiële hulp bij opstarten van export
In het buitenland liggen veel commerciële kansen. Een goede manier om je onderneming te laten groeien is dan ook het exporteren van je product of dienst. Maar waar en hoe begin je? Waar moet je allemaal rekening mee houden? De regeling Starters International Business kan je daarin ondersteunen.
Hernieuwbare Energietransitie (HER+)
Subsidie voor innovatieve projecten die leiden tot CO2-vermindering én kostenbesparing
CO2-reductie is cruciaal om de klimaatdoelen voor 2030 te halen en een groene economie te realiseren. Daarom stimuleert de overheid bedrijven om het over een duurzamere boeg te gooien. Bijvoorbeeld via de subsidieregeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Wat is de HER+?
Energie-investeringsaftrek: wat is de EIA?
Groot belastingvoordeel voor ondernemers die investeren in bedrijfsmiddelen voor duurzame energie
Vanuit de overheid zijn er voor mkb’ers en zzp’ers diverse duurzaamheidssubsidies in het leven geroepen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is daar een belangrijk voorbeeld van. Hoe kun je je voordeel doen met deze regeling?
Subsidies voor duurzaam ondernemen
Een financiële steun in de rug voor je groene voornemens
Je wilt aan de slag met duurzaam ondernemen. Welke subsidies zijn er om je op de groene weg te helpen? In dit artikel maak je kennis met een aantal belangrijke subsidies voor duurzaam ondernemen.
WBSO: wat is de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk?
Subsidie bij de ontwikkeling van innovatieve producten
De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is een fiscale regeling ter stimulering van innovatie. Het is een interessante wet voor ondernemers, want dankzij de WBSO kun je de kosten van een ontwikkelings- en/of onderzoeksproject flink drukken. Hoe werkt de WBSO precies? En wat moet je weten over de WBSO 2022?
Welke subsidies zijn er voor innovatie?
Financiële steun ter bevordering van innovatie en duurzaamheid
Hoe kom je aan geld voor innovatie? Er zijn genoeg subsidies en andere hulpregelingen te gebruiken. Maar veel subsidiepotjes raken niet leeg, omdat ondernemers niet weten dat ze bestaan. Zonde. Daarom zetten we een aantal subsidies voor innovatie en verduurzaming op een rij.
Wat is SDE++?
Subsidieregeling voor opwekken van duurzame energie
Zodra je als ondernemer duurzame energie gaat produceren en je een grootverbruikaansluiting hebt kom je in aanmerking voor de Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) van de Rijksoverheid. Om het gebruik van duurzame energie te stimuleren en de energietransitie in Nederland te versnellen, bestaat in Nederland deze subsidie.
Welke subsidies zijn er voor de aanschaf van zonnepanelen?
Wil jij je bedrijf verduurzamen en met zonnepanelen energie op gaan wekken?
Deze investering wordt een stuk aantrekkelijker als je gebruik maakt van verschillende subsidiemogelijkheden. De belangrijkste is de SDE++ en voor wie een aansluiting tot en met 3x80A heeft is de salderingsregeling interessant.
Welke subsidies zijn er voor de aanschaf van zonnepanelen?
Wil jij je bedrijf verduurzamen en met zonnepanelen energie op gaan wekken?
Deze investering wordt een stuk aantrekkelijker als je gebruik maakt van verschillende subsidiemogelijkheden. De belangrijkste is de SDE++ en voor wie een aansluiting tot en met 3x80A heeft is de salderingsregeling interessant.
Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
Voordelig investeren in duurzame energie voor woningeigenaren én zakelijke gebruikers
De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een populaire subsidieregeling bij woningeigenaren. Maar ook ondernemers en andere zakelijke partijen kunnen gebruik maken van deze investeringssubsidie. Biedt deze investeringssubsidie mogelijkheden voor jouw onderneming?
DEI subsidie voor energie- en klimaatinnovatie
Subsidieregeling voor bedrijven ter bevordering van innovatieve klimaatprojecten
Veel bedrijven zijn bezig met verduurzamen en proberen hun CO2-voetafdruk kleiner te maken. De Nederlandse overheid stimuleert deze transitie naar een duurzamer bedrijf met verschillende subsidieregelingen. Een van die regelingen is de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) subsidie. Wat houdt de DEI-subsidie precies in en hoe kom je ervoor in aanmerking?
DHI-subsidie
Voor MKB-ondernemingen die internationaal willen gaan
DHI-subsidie is een regeling speciaal voor ondernemers die een product, technologie of dienst willen gaan exporteren naar het buitenland. De regeling voorziet in een overheidsbijdrage van 50% aan demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten.
Tien tips voor succes met subsidie
Vergroot je kansen bij het aanvragen van subsidie
Er zijn ruim 150 subsidies voor ondernemers in Nederland. Het aanvragen blijft een lastige klus. In dit artikel geven we je tien tips.
Welke regelingen gelden voor personeel met arbeidsbeperking?
Subsidies en regelingen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
Als je werkt of gaat werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, kun je meestal gebruikmaken van bepaalde subsidies of regelingen, zoals loondispensatie of premiekorting.
Wat is het bedrijfsovernamefonds voor startende boeren en tuinders?
En welk financieel voordeel biedt het jou?
Er is een belangrijke wijziging in de financieringsmogelijkheden voor startende boeren en tuinders per 2020. Hiermee wil de rijksoverheid - onder de landbouwsubsidie bedrijfsovernamefonds - starters helpen met een duurzame onderneming afgestemd op de toekomst.