Subsidies

Financiering

SDE++ 2022: Subsidieregeling voor opwekken van duurzame energie

Vraag de subsidie aan tussen 28 juni en 6 oktober

Heeft jouw bedrijf of instelling plannen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een grootschalige warmtepomp? Dan heb je recht op de SDE++-subsidie: 15 jaar lang ontvang je een vergoeding per opgewekte kWh.

15 juli 2022 3 minuten

SLIM-subsidie: laat je personeel gratis doorleren

Speciale scholingssubsidie voor het mkb

In 2022 is 49 miljoen euro beschikbaar gesteld onder de SLIM-subsidie. Deze subsidie helpt je te investeren in opleiding en ontwikkeling van je personeel. Daarmee blijf je een aantrekkelijke werkgever en laat je je onderneming beter aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. Hoe zit de SLIM-regeling in elkaar? En hoe vraag je hem aan?

31 mei 2022 2 minuten

STAP-budget

Maximaal duizend euro subsidie voor bij- of omscholing

Op 1 juli 2022 gaat STAP tranch 3 van start: subsidie voor scholing, bedoeld voor werkenden en werkzoekenden. Via deze subsidie kan iemand maximaal € 1.000 ontvangen voor bij- of omscholing en ontwikkeling. Wat moet je weten over het STAP-budget en hoe vraag je het aan?

13 mei 2022 3 minuten

NL Leert Door: gratis scholing voor je werknemers

Alles over de subsidie voor doorontwikkeling

De arbeidsmarkt is in beweging. Oude banen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Via het programma Nederland Leert Door subsidieert de overheid scholing en ontwikkeling voor een betere positie op de arbeidsmarkt. Wat moet je weten over NL Leert Door? Is het wat voor jou?

13 mei 2022 3 minuten

Exportsubsidie via de SIB regeling

Financiële hulp bij opstarten van export

In het buitenland liggen veel commerciële kansen. Een goede manier om je onderneming te laten groeien is dan ook het exporteren van je product of dienst. Maar waar en hoe begin je? Waar moet je allemaal rekening mee houden? De regeling Starters International Business kan je daarin ondersteunen.

25 april 2022 4 minuten

Hernieuwbare Energietransitie (HER+)

Subsidie voor innovatieve projecten die leiden tot CO2-vermindering én kostenbesparing

CO2-reductie is cruciaal om de klimaatdoelen voor 2030 te halen en een groene economie te realiseren. Daarom stimuleert de overheid bedrijven om het over een duurzamere boeg te gooien. Bijvoorbeeld via de subsidieregeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Wat is de HER+?

28 januari 2022 4 minuten

Subsidies voor duurzaam ondernemen

Een financiële steun in de rug voor je groene voornemens

Je wilt aan de slag met duurzaam ondernemen. Welke subsidies zijn er om je op de groene weg te helpen? In dit artikel maak je kennis met een aantal belangrijke subsidies voor duurzaam ondernemen.

07 januari 2022 5 minuten

WBSO: wat is de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk?

Subsidie bij de ontwikkeling van innovatieve producten

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is een fiscale regeling ter stimulering van innovatie. Het is een interessante wet voor ondernemers, want dankzij de WBSO kun je de kosten van een ontwikkelings- en/of onderzoeksproject flink drukken. Hoe werkt de WBSO precies? En wat moet je weten over de WBSO 2022?

04 januari 2022 4 minuten

Welke subsidies zijn er voor innovatie?

Financiële steun ter bevordering van innovatie en duurzaamheid

Hoe kom je aan geld voor innovatie? Er zijn genoeg subsidies en andere hulpregelingen te gebruiken. Maar veel subsidiepotjes raken niet leeg, omdat ondernemers niet weten dat ze bestaan. Zonde. Daarom zetten we een aantal subsidies voor innovatie en verduurzaming op een rij.

04 januari 2022 5 minuten

Welke subsidies zijn er voor de aanschaf van zonnepanelen?

Wil jij je bedrijf verduurzamen en met zonnepanelen energie op gaan wekken?

Deze investering wordt een stuk aantrekkelijker als je gebruik maakt van verschillende subsidiemogelijkheden. De belangrijkste is de SDE++ en voor wie een aansluiting tot en met 3x80A heeft is de salderingsregeling interessant.

19 juli 2021 2 minuten

Welke subsidies zijn er voor de aanschaf van zonnepanelen?

Wil jij je bedrijf verduurzamen en met zonnepanelen energie op gaan wekken?

Deze investering wordt een stuk aantrekkelijker als je gebruik maakt van verschillende subsidiemogelijkheden. De belangrijkste is de SDE++ en voor wie een aansluiting tot en met 3x80A heeft is de salderingsregeling interessant.

19 juli 2021 2 minuten

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Voordelig investeren in duurzame energie voor woningeigenaren én zakelijke gebruikers

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een populaire subsidieregeling bij woningeigenaren. Maar ook ondernemers en andere zakelijke partijen kunnen gebruik maken van deze investeringssubsidie. Biedt deze investeringssubsidie mogelijkheden voor jouw onderneming?

18 juni 2021 3 minuten

DEI subsidie voor energie- en klimaatinnovatie

Subsidieregeling voor bedrijven ter bevordering van innovatieve klimaatprojecten

Veel bedrijven zijn bezig met verduurzamen en proberen hun CO2-voetafdruk kleiner te maken. De Nederlandse overheid stimuleert deze transitie naar een duurzamer bedrijf met verschillende subsidieregelingen. Een van die regelingen is de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) subsidie. Wat houdt de DEI-subsidie precies in en hoe kom je ervoor in aanmerking?

18 juni 2021 2 minuten

DHI-subsidie

Voor MKB-ondernemingen die internationaal willen gaan

DHI-subsidie is een regeling speciaal voor ondernemers die een product, technologie of dienst willen gaan exporteren naar het buitenland. De regeling voorziet in een overheidsbijdrage van 50% aan demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten.

31 mei 2021 2 minuten

Tien tips voor succes met subsidie

Vergroot je kansen bij het aanvragen van subsidie

Er zijn ruim 150 subsidies voor ondernemers in Nederland. Het aanvragen blijft een lastige klus. In dit artikel geven we je tien tips.

12 november 2020 4 minuten

Welke regelingen gelden voor personeel met arbeidsbeperking?

Subsidies en regelingen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Als je werkt of gaat werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, kun je meestal gebruikmaken van bepaalde subsidies of regelingen, zoals loondispensatie of premiekorting.

26 maart 2020 3 minuten

Wat is het bedrijfsovernamefonds voor startende boeren en tuinders?

En welk financieel voordeel biedt het jou?

Er is een belangrijke wijziging in de financieringsmogelijkheden voor startende boeren en tuinders per 2020. Hiermee wil de rijksoverheid - onder de landbouwsubsidie bedrijfsovernamefonds - starters helpen met een duurzame onderneming afgestemd op de toekomst.

20 februari 2020 2 minuten

Houd je personeelskosten in de hand

Leer sturen op cijfers | Tip 4

“Grip op je personeelskosten houd je als medewerkers hun salaris ruim terugverdienen,” zegt adviseur Nieky van Vlerken van Flynth. Essentieel daarbij is aandacht voor intrinsieke motivatie. Onder meer door goede arbeidsomstandigheden en waardering.

04 februari 2020 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 31 totaal, er zijn meerdere pagina's