Online boekhouden

Benut jij je financiële administratie al om je bedrijf te sturen? Krijg meer grip op je zaken.

Een goede financiële administratie is essentieel om als bedrijf te kunnen groeien. Wanneer jouw boekhouding op orde is, heb je goed zicht op de financiële situatie van jouw onderneming.

Met een goede boekhouding zie je bijvoorbeeld snel waar jouw bedrijf winst maakt en waar er eventuele bijsturing nodig is. Maar aan welke regels moet jouw financiële administratie voldoen? En hoe zorg ervoor dat je de juiste berekeningen maakt? Wij bieden je een steun in de rug op een aantal belangrijke onderwerpen rondom boekhouden.

Op deze themapagina lees je meer over:

  • Afschrijvingen: hoe werkt afschrijven en welke regels zijn er rondom afschrijven?
  • Hoe het zit met wettelijke betalingstermijnen
  • Hoe je jouw fiscale winst berekent
  • Waar jouw administratie aan moet voldoen 
  • Het opstellen van een factuur
  • Het maken van een winst- en verliesrekening

Hoe maak ik een winst- en verliesrekening?

Welke soorten winst- en verliesrekeningen zijn er?

Met een winst-en-verliesrekening kun je jouw bedrijfsresultaat uitrekenen. Hoe maak je een winst- en verliesrekening en welke soorten zijn er?

Fiscale winst: wat is het en hoe bereken je het?

En wat is het verschil met commerciële winst?

Je fiscale winst bepaalt hoeveel belasting je moet betalen. Handig om te weten, maar wat is fiscale winst, wat is het verschil met commerciële winst en hoe doe je de fiscale winstberekening?

Wettelijke betalingstermijn van 30 dagen

Voor bedrijven en overheid

Betalingstermijnen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en overheden zijn wettelijk vastgesteld. Sinds 1 juli 2022 is deze betalingstermijn maximaal 30 dagen.

Hoe werkt afschrijving?

Alles over het afschrijven van investeringen

Regel je zelf je boekhouding? Dan ben je vast wel eens de tem ‘afschrijving’ tegengekomen. Wat is het en hoe werkt afschrijving precies?

Dit zijn de eisen van de Belastingdienst voor je administratie

De wettelijke eisen voor je administratie

Je bent verplicht administratie bij de houden, maar aan welke eisen moet die boekhouding voldoen? Voor ondernemers gelden andere regels dan voor particulieren. Na dit artikel weet je precies aan welke verplichtingen je moet voldoen.

Een factuur maken: stappenplan & voorbeeldfactuur

Een goede factuur is het halve werk

Je hebt je werk gedaan, tijd om de factuur te maken. Maar welke gegevens moeten erop, hoe bepaal je de factuurdatum en hoe zorg je ervoor dat je aan de wettelijke eisen voor een factuur voldoet? In dit artikel leren we je stap voor stap een goede factuur maken, zodat je ook betaald wordt voor je geleverde werk.

Startersaftrek: hoeveel jaar is het geldig en wat zijn de voorwaarden?

Verhoogde zelfstandigenaftrek voor startende ondernemers

Als ondernemer kun je gebruikmaken van verschillende belastingvoordelen. De startersaftrek is daar een bijzondere in. Hoe ziet die eruit in 2023 en 2024, en hoe maak je er gebruik van?