Solliciteren, investeren en innoveren aan de stamtafel

MKB Radiocafé 4 juni 2015

06 september 2018

Je hebt hem weer gevonden, het MKBRadiocafé! De talkshow die met een heerlijk schijnende zon voor doorgewinterde en startende ondernemers aan je wordt gepresenteerd. Vandaag ook tijd voor Jonge ondernemers, want Jordan Langenberg en Robert Leemans schuiven aan om te vertellen over hun Cooking Clip. Hiermee heb je nooit meer last van overkokende pannen en afgieten van de aardappelen is met de revolutionaire uitvinding een makkie.

Luc Hofmans van Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord is te gast om te vertellen over discriminatie bij solliciteren en de regels die soms geschonden worden tijdens dit proces. Waar moet je op letten en hoe kun je voorkomen dat je gediscrimineerd wordt bij het zoeken van een baan? Luc wil ondernemers en werkzoekenden helpen om minder bevooroordeeld een gesprek in te gaan.

De zpp’er is volop in het nieuws, nu het aantal nog steeds elk jaar toeneemt. Links en rechts wordt dan ook geroepen over een verplicht pensioen. En het wachten is nog steeds op het rapport van een interdepartementale werkgroep over de gevolgen van die groei voor de arbeidsmarkt. Josien van Breda-Hoekstra is als juriste bij FNV Zelfstandigen werkzaam als beleidsadviseur en houdt zich als zodanig bezig met de verbetering van de positie van zelfstandig ondernemers op de arbeidsmarkt.

Peter Verfalle startte begin dit jaar zijn eigen onderneming op, met als doel om langdurige ziektes van werknemers te voorkomen maar ook om alles in goede banen te leiden als het toch gebeurt.

Tot slot schuift ook campagnemanager Raoul Wijnberg van de Dutch Network Group aan om te vertellen over The Next Entrepreneur, een project om startende ondernemers vooruit te helpen. Wat moet je doen om jezelf kandidaat te stellen en hoe gaat het nu met de deelnemers van voorgaande jaren?