Wat doet Utrecht Innovatie Partner?

Hulp bij uitwerking van commercieel innovatieve ideeën

16 januari 2014

Stel, je bent ondernemer in de regio Utrecht, hebt een innovatief idee, maar geen tijd of geld om het uit te werken. Dan biedt Utrecht Innovatie Partner (UIP) uitkomst.

Whitepaper Hoe maak ik een ondernemingsplan?

Zij maken van jouw idee een operationeel businessplan wat de kans op financiering voor je plan vergroot. 

Wat is UIP?

UIP is een initiatief van de Taskforce Innovatie, ABN Amro, Fortis Bank, ING Bank en Rabobank, georganiseerd door Excellerator. Zij screenen je idee waarna het door middel van workshops en gesprekken wordt begeleid tot een operationeel businessplan. Dit businessplan wordt vervolgens door het Utrecht Innovatie comité beoordeeld op jouw kracht als innovatieve ondernemer en waardeert het idee op innovativiteit, commerciële waarde en financierbaarheid. Een positief oordeel van het comité vergroot niet alleen de kans op financiering, maar geeft je ook toegang tot allerlei innovatienetwerken. Je bent dan immers in de regio aangemerkt als innovatieve starter of ondernemer.

Hoe werkt UIP?

UIP begeleidt en ontwikkelt jouw idee tot aan operationeel businessplan. Als je al een businessplan hebt, beoordeelt UIP jouw plan op kwaliteit en samenhang. De begeleiding bestaat uit een workshop van anderhalve dag en individuele gesprekken waarin de verschillende onderdelen van jouw businessplan verder uitgediept worden.

Ben ik geschikt voor UIP?

Je kunt in aanmerking komen voor begeleiding van UIP als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent een(pré)-starter of ondernemer

  • Je hebt een innovatief idee: een nieuw product, dienst, productieproces of businessmodel

  • Je idee heeft commerciële potentie en kan een stand alone business worden

  • Je bedrijf is of wordt gevestigd in de provincie Utrecht of ’t Gooi

Meer weten

Wil je meer weten over het innovatieproces en hoe je als ondernemer kunt innoveren? Lees dan hier onze artikelen over innovatie. Wil je weten of je geschikt bent om het begeleidingstraject van UIP te volgen, of wil je deelnemen? Neem dan contact op met de MKB Servicedesk. Wij kunnen je doorverbinden.