Vanaf 1 juli 2017 vallen 22-jarige werknemers niet meer onder het minimumjeugdloon. Ze verdienen dan minimaal het reguliere minimumloon.
De verlaging van de grens is onderdeel van een groter plan om de leeftijd voor het reguliere minimumloon in stappen te verlagen naar 21. In 2016 heeft Minister Asscher van Sociale Zaken hierover afspraken gemaakt met de VVD en PvdA en de sociale partners. Asscher stelt dat jongeren van 21 en 22 jaar flink gaan profiteren. Deze jongeren verdienen nu vaak rond de 1000 euro per maand. Als ze als volwassenen worden betaald, kan dit oplopen tot 1500 euro. Ook de 18- tot en met 21-jarigen gaan erop vooruit. Zij krijgen een hoger percentage van het minimumloon.
Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor jou als werkgever. Als je jongeren in deze leeftijdscatergorie in dienst hebt, zul je rekening moeten houden met flink hogere personeelskosten.
Minimum loon
De hoogte van het reguliere minimumloon stijgt ook per 1 juli. Dit wordt 1.565,40 euro per maand bij een volledig dienstverband.