Hoe kom ik aan vakantiekrachten?

Op zoek naar tijdelijke krachten in je bedrijf
Ook deze zomer gaan weer duizenden jongeren massaal op zoek naar een vakantiebaantje. Vakantiekrachten zorgen dat je vaste krachten op vakantie kunnen gaan. Waar vind je tijdelijk personeel voor in de vakantie?
Geef eens een kans aan mensen met een beperking!
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Werken met jonge vakantiekrachten
In de zomer gaan duizenden scholieren op zoek naar een baantje om wat bij te verdienen. Om de extra werkdruk in de vakantie op te vangen, kun je dus (tijdelijk) jonge medewerkers aannemen.  Jongeren mogen vanaf hun 13e jaar werken. Tot ze 18 jaar zijn, zijn er wel speciale regels van toepassing op de werkzaamheden. Deze regels hebben te maken met werktijden, verplichte pauzes, soorten werk en arbeidsomstandigheden. Hierover lees je meer in het artikel: 'Wat zijn de regels bij het werken met jonge vakantiekrachten?'
 
Via via
Veel jonge vakantiekrachten komen via via aan een baantje, dus de kans is groot dat een buurmeisje of neefje van een van je medewerkers wel geinteresseerd is. Hang dus een advertentie op in je winkel of bedrijf. Een andere goede manier om aan jonge vakantiekrachten te komen, is lokaal adverteren, bijvoorbeeld in een regionale krant of een huis-aan-huis-blad.
 
Studenten
Je kunt ook kiezen voor jongeren boven de 18, zoals studenten van HBO en WO niveau. Door hun kennis en vaardigheden zijn ze voor ander werk dan productiewerk in te zetten, bijvoorbeeld in de administratie. Soms kunnen de werkzaamheden ook binnen een stage worden uitgevoerd.
 
Uitzendkrachten
Naast jonge vakantiekrachten en studenten kun je ook tijdelijke krachten vinden via het uitzendbureau. Door een uitzendbureau in te schakelen, wordt je de zoektocht naar personeel bespaard. Wel zijn hier extra kosten aan verbonden en is het uurtarief doorgaans hoger dan als je iemand in vaste dienst zou hebben. Daarentegen kun je wel makkelijk van de uitzendkrachten af als er niet voldoende werk meer is.

Welke regels zijn er voor het werken met jonge vakantiekrachten?

Wat voor werk mogen jongeren wel en niet doen?
In de zomer gaan duizenden jongeren op zoek naar vakantiewerk. Jongeren mogen vanaf hun dertiende jaar werken. Wel zijn er strengere regels met...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten