Hoe kom ik aan vakantiekrachten?

Op zoek naar tijdelijke krachten in je bedrijf

04 februari 2020

Ook deze zomer gaan weer duizenden jongeren massaal op zoek naar een vakantiebaantje. Vakantiekrachten zorgen dat je vaste krachten op vakantie kunnen gaan. Waar vind je tijdelijk personeel voor in de vakantie?

Werken met jonge vakantiekrachten

In de zomer gaan duizenden scholieren op zoek naar een baantje om wat bij te verdienen. Om de extra werkdruk in de vakantie op te vangen, kun je dus (tijdelijk) jonge medewerkers aannemen.  Jongeren mogen vanaf hun 13e jaar werken. Tot ze 18 jaar zijn, zijn er wel speciale regels van toepassing op de werkzaamheden. Deze regels hebben te maken met werktijden, verplichte pauzes, soorten werk en arbeidsomstandigheden. Hierover lees je meer in het artikel: 'Wat zijn de regels bij het werken met jonge vakantiekrachten?'

Via via

Veel jonge vakantiekrachten komen via via aan een baantje, dus de kans is groot dat een buurmeisje of neefje van een van je medewerkers wel geinteresseerd is. Hang dus een advertentie op in je winkel of bedrijf. Een andere goede manier om aan jonge vakantiekrachten te komen, is lokaal adverteren, bijvoorbeeld in een regionale krant of een huis-aan-huis-blad.

Studenten

Je kunt ook kiezen voor jongeren boven de 18, zoals studenten van HBO en WO niveau. Door hun kennis en vaardigheden zijn ze voor ander werk dan productiewerk in te zetten, bijvoorbeeld in de administratie. Soms kunnen de werkzaamheden ook binnen een stage worden uitgevoerd.

Uitzendkrachten

Naast jonge vakantiekrachten en studenten kun je ook tijdelijke krachten vinden via het uitzendbureau. Door een uitzendbureau in te schakelen, wordt je de zoektocht naar personeel bespaard. Wel zijn hier extra kosten aan verbonden en is het uurtarief doorgaans hoger dan als je iemand in vaste dienst zou hebben. Daarentegen kun je wel makkelijk van de uitzendkrachten af als er niet voldoende werk meer is.