Soms ontstaat ondernemen gewoon

Column | Abner Abee

22 augustus 2012

Al geruime tijd liep ik met de gedachte om iets voor mezelf te beginnen. Nu nog een mooi idee en een goed product! Op een dag dat ik er even niet aan dacht, was het daar opeens.

Op een mooie warme zomerdag had ik mijn telefoon in de auto laten liggen en dat vond de display (zeg maar het tv'tje van de telefoon) niet lekker en begaf het. Bij de lokale telefoonreparateur vroeg men voor deze reparatie tussen de € 85 & € 105. Dit vond ik veel te duur, dus ik zocht even verder naar een goedkopere oplossing. In mijn onwetendheid kocht ik vervolgens een display voor de verkeerde telefoon. Omdat ik er verder niets mee kon zette ik deze op marktplaats en tot mijn verbazing was er veel vraag naar: GSM Display was geboren.

Lucky shot?

Mijn eerste voorraadbestelling zou een week of drie later binnenkomen en ondertussen was ik mijzelf rijk aan het dromen. Toen bleef het stil, heel stil en vroeg ik me af of mijn eerdere verkopen niet gewoon een lucky shot waren geweest.

Betrouwbaarheid is heel belangrijk

Na een week of twee heb ik de prijs iets aangepast. Toen begon het te lopen. Al na enkele weken was ik door eerste voorraad heen. Van mijn spaarcentjes investeer ik nu verder in het assortiment en de website. Omdat ik geen volwaardige webwinkel heb, ben ik me er terdege van bewust dat betrouwbaarheid heel belangrijk is. In de praktijk betekent dat snel reageren, alles correct afhandelen en als er dan onverhoopt een ontevreden klant is, hier accuut op inspelen en een oplossing bieden. Gezien de positieve reacties die er regelmatig spontaan krijgen opgestuurd, doe ik dat goed!

Alles online

Om deze snelheid van reageren te houden, doen we alles online: Onze mailafhandeling gaat via Google Apps, hetzelfde geldt voor de boekhouding, voorraadbeheer etc. Dat betekent dat als ik niet thuis ben, ik nog steeds snel kan reageren op bestellingen.

Een kwestie van doen

Het is begonnen als een grap en test voor mijn ondernemerschap. Maar stiekem bouw ik nog steeds kastelen in mijn dromen. Ondertussen werk ik verder aan uitbreiding van het assortiment a la de long tail. Er wordt een “echte” webwinkel gebouwd en moet ik me ook bezig gaan houden met zaken als btw-afdracht en boekhouding. Het begint zowaar op een echte organisatie te lijken. Ondernemen leek altijd iets imposants, maar uiteindelijk is het gewoon een kwestie van doen! 

Abner Abee

Meer lezen?