Hoe maak ik de stap van idee naar plan?

Partijen die je helpen van een idee iets concreets te maken
Wanneer het duidelijk is welk idee een goed idee is, moet het idee tot iets concreets worden omgezet. Aan een idee alleen heeft niemand iets. Veel instanties staan voor je klaar om te helpen bij het maken van een plan en de uitvoering hiervan.

Websites

Er zijn verschillende websites die zich richten op ‘de innoverende ondernemer’ met elk een eigen invalshoek.

www.newventure.nl
Newventure is een wedstrijd waarin mensen met een vernieuwend idee worden geholpen dit om te zetten naar een succesvol ondernemingsplan. Vooral voor mensen die een nieuwe onderneming willen starten is dit handig, want er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

www.livewire.nl
Livewire richt zich op bedrijven met een innovatief idee, die niet langer dan vijf jaar geleden zijn gestart. Livewire begeleidt en helpt met de ontwikkeling van je bedrijf.

www.moneymeetsideas.nl
Money Meets Ideas is een initiatief van de Rabobank Groep die ondernemers helpt bij de financiering van een plan door particulieren als het eigen kapitaal en de financiering bij de bank niet voldoende zijn.

www.higherlevel.nl
Higherlevel is een site door een voor ondernemers. Het is een forum waar je in contact kunt komen met andere ondernemers, waar columns over ondernemerschap worden geplaatst en waar je voorzien wordt van de laatste nieuwtjes die voor pioniers van belang zijn. Handig om op de hoogte te blijven van wat er leeft in Nederland, ervaringen van anderen te bekijken en te netwerken.

www.bin.nl
Stichting het beste idee van Nederland stelt Nederlanders in staat hun idee te opperen. Als bedrijf kun je besluiten met zo’n idee aan de haal te gaan. Dertig procent van de opbrengst is dan voor de persoon die met het idee op de proppen kwam. Natuurlijk kun je ook je eigen idee inzenden, en zo met je idee geld verdienen.

Branchevereniging

Novu, de Nederlandse Orde van Uitvinders behartigt de belangen van alle uitvinders in Nederland, waarbij ‘uitvinder’ nogal ruim genomen wordt. Als je een innovatief idee heb behoor je tot deze groep. Leden worden geholpen bij het zoeken naar samenwerkingsverbanden, fondsen en subsidies om kansrijke vindingen verder te ontwikkelen.

Overheid

De overheid heeft verschillende initiatieven om innovatie te stimuleren. Als ondernemer met een vernieuwend idee kun je hier veel aan hebben.

Het Innovatieplatform is in 2003 door de regering ingesteld. het heeft als opdracht om voorstellen te ontwikkelen om de innovatiekracht van Nederland te versterken. Dit vooral door ‘denkers’ en ‘doeners’ bij elkaar te brengen.

Syntens is onderdeel van het innovatieplatform. Een klankbord wat je in contact wilt brengen met de juiste partijen. Syntens is een innovatienetwerk voor ondernemers en kan je helpen met veel verschillende aspecten van het ondernemen.

TechnoPartner helpt mensen die op basis van een technische vinding een onderneming starten. Ze bieden informatie en ondersteuning. Ze richten zich ook op investeerders en kennisinstellingen. 

Taskforce Innovatie richt zich op de regio Utrecht en wil ondernemers stimuleren en helpen bij het vernieuwen van hun product, dienst of proces. Ze kunnen je helpen bij het opstellen van een bedrijfsplan en het realiseren van deze plannen.

Kennisinstellingen
Als innoverende ondernemer is het handig om kennisinstellingen te raadplegen die bekend staan om hun innovatieve instelling. De MKB Servicedesk kan je ook helpen door je in contact te brengen met studenten van verschillende vakgebieden.


Leen Zevenbergen over innovatie in het MKB

Waarom kleine bedrijven een voorsprong hebben
Leen Zevenbergen deelt zijn visie over innovatie in het MKB en geeft tips.
leen-zevenbergen-over-innovatie-mkb-21113132322.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten