Wat doet een expediteur?

Het verschil tussen een transporteur en expediteur
Voor internationaal transport van goederen moet je aan de nodige formaliteiten voldoen. Daar is specialistische kennis voor nodig. Heb je die kennis niet en ook geen tijd om je erin te verdiepen? Dan is het slim om een expediteur in te schakelen.
Begin goed voorbereid aan export!
Klik hier
Met dit handige sjabloon voor een exportplan
Naar MijnMKB
Meer weten over internationaal ondernemen?
Klik hier
Download het gratis e-book!
Naar MijnMKB
Een expediteur is iets anders dan een transporteur. De laatste is puur verantwoordelijk voor het vervoer van de goederen. Expediteurs zijn echt bemiddelaars. Ze zorgen ervoor dat jouw goederen op de snelste en meest efficiënte manier worden vervoerd. Een expediteur onderhandelt over de prijs, stelt contracten op, verzorgt de vrachtbrief, het manifest en de afrekening. Ook staat hij borg voor vrachtpenningen en invoerrechten, verzekert de goederen, geeft advies, organiseert het vervoer van deur tot deur en kan voor opslag zorgen. 
 

Administratie

Een ander werkje dat de expediteur je uit handen kan nemen, is de administratie. Zo kan een expediteur vergunningen voor je aanvragen en douaneformaliteiten voor je verzorgen. Omdat hij bekend is met de douaneregelingen, kan hij alle procedures veel sneller afhandelen dan wanneer je het zelf zou doen.  


Groupage

Een expediteur kan ook groupagediensten aanbieden. Ze groeperen dan kleinere zendingen van meerdere ondernemers tot een grotere lading. Dat scheelt in de kosten. Via Fenex, de brancheorganisatie van expediteurs en logistieke dienstverleners, kun je een expediteur vinden. 
 

Zelf transport regelen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf alle taken van de expediteur op je te nemen. Je kiest dan zelf de juiste vervoerder, vergelijkt zelf tarieven voor het transport, zorgt zelf voor alle nodige vervoersdocumenten en contracten en handelt alles zelf met de douane af. 

Webinar Logistiek: Documentatie bij transport

In deze aflevering alles over documentatie bij transport, de vrachtbrief, de pakbon, informatiesystemen, snelheid en betrouwbaarheid van informatie, automatisering en kostenbesparing.
webinar-logistiek-documentatie-bij-19113104023.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten