52 miljoen extra voor sociale innovatie mkb

ESF stelt ruim 77 miljoen beschikbaar voor ondernemers

03 augustus 2012

Het midden- en kleinbedrijf kan rekenen op 52 miljoen extra euro’s uit het Europese Sociale Fonds (ESF) voor sociale innovatie, ook wel bekend als slimmer werken.

In eerste instantie zou er een bedrag van 25,2 miljoen euro beschikbaar worden gesteld, maar dit is nu verhoogd naar ruim 77 miljoen euro.

Slimmer werken

Met het geld dat beschikbaar is gesteld voor slim werken, kan het mkb in Nederland bedrijfsprocessen verbeteren, maar ook de inzetbaarheid van werknemers. Die kunnen door deze investeringen langer en vitaler doorwerken. “Juist voor het midden- en kleinbedrijf – de motor van onze economie – een mooie stimulans om hier meer aan te gaan doen, ze hebben de werknemers hard nodig”, aldus De Krom.

Veranderingen arbeidsmarkt

Juist in deze tijden, waarin de arbeidsmarkt zal veranderen door vergrijzing en minder instroom van jongeren worden bedrijven gedwongen om te investeren in de huidige en toekomstige beroepsbevolking door middel van sociale innovatie. Ondernemers proberen met sociale innovatie te bereiken dat personeel duurzamer inzetbaar is.

Hoe werkt dat slimmer werken eigenlijk?

Sociale innovatie houdt in: slimmer met je tijd om gaan en je mensen op de juiste manier aansturen. Maar hoe organiseer je een onderneming die slimmer werkt? In het whitepaper ‘Slimmer werken’ staan alle tips die jij nodig hebt om het slimmer werken jezelf eigen te maken. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Wat is slimmer werken?

  • Hoe kun je mensen slimmer laten werken?

  • Wat heb je nodig om slim te werken?

  • Hoe doen andere ondernemers dat?

Hoe krijg ik subsidie voor sociale innovatie?

Lijkt slimmer werken je wat of was je al bezig om slimmer werken in jouw onderneming in te voeren? En wil je zelf ook subsidie aanvragen om je bedrijfsprocessen te verbeteren, de duurzame inzetbaarheid van jouw personeel te vergroten en effectiever te werken? Lees dan de aanvraagcriteria op de site van Agentschap SZW goed door en bepaal of jij in aanmerking komt voor de subsidie.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid