Nieuw Innovatiefonds voor ondernemers nu écht van start

Ondernemer krijgt drie miljoen uit Innovatiefonds MKB+

18 januari 2013

Het eerste durfkapitaal uit het nieuwe Innovatiefonds MKB+ is gisteren uitgereikt aan het Leidse bedrijf Aeon Astron Europe. Het fonds, van vijfhonderd miljoen euro, is bedoeld om innovatieve ideeën van startende ondernemers, snelle groeiers en mkb'ers te financieren.

Eerste Hulp Bij Financiering

Aeon Astron Europe kreeg het durfkapitaal uit handen van MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel en minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Innovatiefonds MKB+

Het Innovatiefonds MKB+, dat sinds 1 januari 2012 bestaat, maakt het voor ondernemers mogelijk om lange en kostbare trajecten voor het ontwikkelen van vernieuwende producten en diensten te financieren.Tussen nu en 2015 is vijfhonderd miljoen euro beschikbaar voor ondernemers met innovatieve ideeën.

Eerste durfkapitaal

Aeon ontwikkelde materiaal voor het herstel van het hoornvlies, op basis van visschubben. Dit product is bioafbreekbaar. Zo'n negen á tien miljoen mensen lijden aan verlies van het gezichtsvermogen als gevolg van schade aan het hoornvlies.

Herbruikbaar krediet

Idee achter het Innovatiefonds MKB+ is dat succesvolle ondernemingen het gefinancierde bedrag terugbetalen aan het fonds. Op die manier kan afgelost krediet steeds opnieuw worden geïnvesteerd. De ene ondernemer helpt op die manier de ander.

Bron:

Rijksoverheid

Pleinplus