Koningspaar bezoekt Zuid-Duitse industrie

Willem-Alexander en Máxima mee met economische missie

26 juni 2013

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sloten dinsdag 4 juni aan op de handelsmissie naar zuid-Duitsland. Op het programma stonden verschillende fabrieken in de automotive- luchtvaartindustrie en machinebouw.

De dag begon met een bezoek aan Adam Opel AG in Rüsselsheim, een grote autofabriek met het designcentrum van Opel. Daarna volgde een rondleiding bij Diehl Aerosystems in Frankfurt am Main, een fabriek die onderdelen levert aan vliegtuigbouwers Boeing, Airbus, Eurocopter en Bombardier.

Kennismaking

In het Neue Schloss in Stuttgart had het Koningspaar een kennismakingsbijeenkomst tussen Nederlandse en Duitse vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onder leiding van minister-president Winfried Kretschmann van deelstaat Baden-Württemberg.

Vervolgens ging de koning naar de firma Trumpf in Ditzingen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in machinebouw en lasertechnologie en ook een Nederlandse tak heeft. De koningin bezocht de universiteit van Stuttgart.

Dutch design

's Avonds werd het Koningspaar door de Nederlandse architect Ben van Berkel rondgeleid in het door hem ontworpen Mercedes-Benz-museum in Stuttgart, waarna een netwerkbijeenkomst volgde.

Doel van de missie, die wordt geleid door minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) is het versterken van de samenwerking tussen Nederland en zuid-Duitsland. Voor het Koningspaar is het ook een kennismakingsbezoek. Maandagochtend ontmoetten zij bondskanselier Angela Merkel en president Joachim Gauck.  

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Auteur

Marlou Visser