Adjiedj Bakas over Duitse trends

Trendwatcher 18 juni te gast in webinar over Duitsland

12 juni 2013

Trendwatcher Adjiedj Bakas vertelt, in het Duits, wat Duitsland te wachten staat.

Duitsland wordt steeds meer een wereldmacht, voorspelt Bakas in zijn Duitstalige boek Deutschland rechnet ab dat binnenkort uitkomt. Hij voorziet het einde van de euro en de opkomst van de supermark. Duitsland zal ook veel meer zaken gaan doen met Azië dan met Europa, voorspelt Bakas.

Kansen zien

Dat onze belangrijkste handelspartner zich meer op Azië gaat richten terwijl Nederland al in een recessie zit, hoeft geen bedreiging te zijn. Bakas ziet de crisis vooral als een periode van kansen. "Een vlieger stijgt op dankzij tegenwind."

In het webinar Verover Nieuwe Markten: Duitsland legt Bakas uit welke kant het opgaat met Nederland en Duitsland en voorspelt hij waar Nederlandse ondernemers in Duitsland succesvol kunnen worden. Zelf wil hij ook de Duitse markt veroveren. Hij brengt binnenkort het Duitstalige boek uit en is in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ook te boeken voor Duitsgesproken lezingen. 

Topsectoren

Daarnaast zijn in het webinar twee ondernemers te gast die hun sporen hebben verdiend in de belangrijkste Nederlandse sectoren voor Duitsland. 

  • Jos van Mil is directeur van Greenco, het bedrijf achter de snoeptomaat. Veel bedrijven in de agrofoodsector exporteren een heel groot deel van hun producten naar Duitsland, voor Greenco is dat niet anders.

  • Ton Kemperink is directielid bij Bons & Evers, een bedrijf in de maakindustrie. Zij maken messing onderdelen die onder meer in de autoindustrie onmisbaar zijn.

  • Philip Hess, directeur van Senz Umbrellas verovert met zijn innovatieve stormvaste paraplu de wereld. Hij is de tweede winnaar van de MKB Export Award.