Weekly Hangout: Red het MKB

MKBuzz in Rotterdam | Tips om de crisis te overleven

12 juni 2017

De Nieuwe Binnenweg werd in 2012 uitgeroepen tot beste winkelstraat van Rotterdam. Maar de winkeliers hebben het nu moeilijk. Inmiddels staan er al een aantal panden leeg en voor veel ondernemers dreigt hetzelfde te gebeuren. Deze situatie is illustratief voor de detailhandel in Nederland. Hoe overleef je als kleine ondernemer? Je hoort het in onze Weekly Hangout. Live vanuit Rotterdam.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Noodkreet

De MKBuzz van MKB Servicedesk bezoekt het centrum van Rotterdam en gaat in gesprek met de lokale ondernemers over de problemen én oplossingen. We spreken over dit onderwerp met o.a. ondernemer Harry Vlek, eigenaar van Copy Corner in Rotterdam. Vlek plaatste in het voorjaar van 2013 de volgende noodkreet voor de ruit van zijn winkel:

De foto werd vervolgens getwitterd en op Facebook gezet door ondernemersplatform De Zaak en werd overgenomen door andere media. De boodschap bereikte meer dan 250.000 mensen. In de hangout gaan we de roep om steun voor het mkb kracht bijzetten en geven we praktische tips hoe je kunt overleven in deze crisistijd. Ook Dick Nonnekes, bestuurder van MKB Rotterdam, Wim van Veelen, stimulator/initiator/facilitator vitale winkelgebieden Stadsregio Rotterdam en Samuel van den Berg, Customer Development Consultant van Ricoh komen langs in de MKBuzz.