Btw in het buitenland

Whitepaper btw en internationaal ondernemen

07 januari 2020

Hoe zit het met de administratieve rompslomp en waar moet je aan voldoen? Wanneer geldt welk tarief? Handel je binnen de Europese Unie (EU) of juist daarbuiten? Hoe zit het dan met al die verschillende btw-regels en waar moet je zijn voor hulp? In dit nieuwe whitepaper krijg je antwoord op de belangrijkste ondernemersvragen rondom btw en internationaal ondernemen.

Btw (belasting toegevoegde waarde) is een omzetbelasting die wordt geheven bij de levering van een product of dienst. Denk niet dat, omdat het één Europa is, het allemaal hetzelfde werkt qua btw-regelgeving. Raimo Kool, senior btw-adviseur bij Mazars, een internationale dienstverlener op het gebied van onder meer accountancy en juridische en fiscale zaken: “De btw-regels vanuit Europa zijn verplichte kost, daar moeten we ons allemaal aan houden. Maar de lidstaten binnen de EU interpreteren die wetgeving wel verschillend. Ze mogen daarnaast op sommige btw-gebieden zelf weten hoe ze de uitvoering regelen. Dat leidt tot frustratie en onbegrip.” Voor het international zaken doen is het belangrijk om de regels goed te kennen.

Btw buiten Europa

Kool: “Vanuit Nederlands btw-perspectief is het leveren van goederen of diensten buiten de EU een stuk overzichtelijker, maar dan moet je weer rekening houden met de fiscale gevolgen in het buitenland”. Ook hier geldt dus: bereid je goed voor."

In het kosteloos te downloaden whitepaper komt het volgende aan bod:

  • Btw en zakendoen binnen de EU

  • De ‘papierwinkel’ van de EU

  • Wetswijzigingen en veranderingen binnen de EU

  • Btw en zakendoen buiten de EU

  • Top 5 valkuilen btw en internationaal zakendoen

  • Tips van ondernemers en experts

Lees ook het artikel: Btw buiten de EU.

Auteur

Patty Sjerps