Spareribs, snelle boodschappen en dromen

MKB RadioCafé 27 november 2014

02 december 2014

Aan de stamtafel van het MKB RadioCafé zitten deze week jonge, fleurige ondernemers met een droom. Zij laten zien dat je dromen weldegelijk in effectieve banen kunt te leiden, om ze vervolgens uit te voeren. Daar is niks fladderigs aan.

Karami verwezenlijkte zijn droom met het oprichten van King of the Ribs, een nieuwe fastfoodketen. Hij doorliep het traject van de Dutch Dream Foundation om nog meer ervaring op te doen en vertelt aan tafel hoe dit was. Een trotse gast en genomineerd voor de Dare to Have a Dream Award.

Snelle boodschappen

Binnen twee uur moeten je boodschappen thuisbezorgd zijn, zo vindt Narek Aramjan. Hij richtte Ubermart op om dit te realiseren. Hij bouwde eigenhandig de website en op dit moment kunnen de bestellingen in Rotterdam geplaatst worden. Niet meer gehaast na het werk naar de supermarkt en impuls aankopen doen, maar gewoon de boodschappen thuis laten bezorgen en zelf in de keuken staan.

Internationaal ondernemen

Als het gaat om beïnvloeden en beïnvloed worden in het buitenland, valt er nog veel te leren. Sabine Egeraat ontwikkelde een e-learning programma om vaardigheden te ontwikkelen. Nadat je de training hebt doorlopen, zijn ook klanten in het buitenland verkocht en verknocht aan jouw onderneming.

Financiële planning

Bij ingrijpende gebeurtenissen in je leven is het handig om stil te staan bij de financiën. Zo geldt ook voor je onderneming. Bert Sonneveld vertelt hoe een financieel planner kan helpen om de financiën op lange termijn in kaart te brengen en waarom dit van belang is. Daarnaast moet je ook hier goed opletten op het FFP-keurmerk voor betrouwbaar advies.

Checken

Roel Meijerink van E.on is voor de check, check, dubbelcheck. E.on ontwikkelde de bedrijfs-APK waarmee je jouw onderneming kunt controleren op punten waar energie te besparen valt. Ook schuift Joop Egmond aan om te vertellen over 'inmens groeien': Hoe je meer uit je onderneming kunt halen door als mens te blijven groeien.

Auteur

Bram Donkers