Dossier Faillissement

 
shutterstock_296154221.jpg

Leveren aan winkelketens, kan dat nog wel?

Wat is de toekomst van de retail, en hoe ga ik daar mee om?
Wat een nachtmerrie, het faillissement van V&D. Het warenhuis met zoveel kleine toeleveranciers ging in 2016 ineens failliet. En als jij als mkb-ondernemer nog geld tegoed had van V&D, wist je wel hoe laat het was. Als er al iets over zou blijven uit de boedel, dan gaat dat naar preferente schuldeisers als het UWV, niet naar jou. Je geld krijg je met Sint-Juttemis. Kun je in deze tijd nog wel leveren aan de retail?
Michel de Haan.png

Ego versus onderbuik

Column Michel de Haan | Het plaatje en het verhaal
Als mijn bedrijf niet lekker loopt, vind ik het lastig om een dure vakantie te boeken. Dat voelt niet goed, ondanks dat er feitelijk niet heel veel aan de hand is en er privé wel genoeg geld beschikbaar is. Misschien ben ik wel een zenuwpees of doemdenker, maar mindere maanden in mijn onderneming bederven mijn koopkracht in privé.
Daling failliet.jpg

Failliet

Wanneer wordt een bedrijf failliet verklaard?
Kort gezegd wordt je bedrijf door de rechtbank failliet verklaard als je jou schulden niet meer kunt betalen. Vaak wordt het failliet verklaren aangevraagd door een van de schuldeisers. Het kan ook zo zijn dat het Openbaar Ministerie dit aanvraagt.
trendsq2.png

Groei ondernemers in problemen door banken

MKB Trends kwartaalupdate 2
Ondernemers zien na jaren crisis weer groei en willen uitbreiden, maar krijgen geen financiering van de bank. Dit blijkt uit de vragen die het tweede kwartaal van 2014 bij ons binnenkwamen.
opheffing.png

Recordaantal bedrijven stopt ermee

Starters en stoppers hebben vaak lage opstartkosten
Afgelopen jaar zijn 129.000 bedrijven gestopt: een recordaantal. In hetzelfde jaar zijn 172.000 nieuwe bedrijven opgericht. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
bankroet.jpg

In november minste faillissementen van 2013

Zwaar jaar, maar het wordt beter voor ondernemers
In november vroegen 576 bedrijven hun faillissement aan, het laagste maandaantal van 2013. Het aantal bedrijven dat het niet redt, was erg hoog in 2013, maar het neemt al vier maanden gestaag af.
_Y1P9359 profielfoto staand (1).jpg

Conservatoir beslag? “Crisis rechtspraak” biedt uitkomst

Column Arjen Paardekooper | Blenheim advocaten
In Nederland is het vrij makkelijk om conservatoir beslag te leggen ten laste van een (wanbetalende) debiteur. Buitenlandse ondernemers worden hierdoor vaak onaangenaam verrast. Beslaglegging heeft grote gevolgen voor je bedrijfsvoering. Vanaf het moment van beslaglegging zijn de bankrekeningen en de saldi daarop bevroren en kun je niet meer beschikken over bepaalde roerende zaken.
Failliet.jpg

Bodem bereikt? Minste faillissementen in 2 jaar

Vooral minder horeca-ondernemers gingen over de kop
In september gingen 888 bedrijven, waaronder eenmanszaken, failliet. Dit is 5 procent minder dan in september 2012. Het aantal faillissementen is daarmee het laagst in twee jaar. Dat blijkt uit cijfers van de website Faillissementsdossier.nl.
horizon.jpg

Ondernemer positief vanwege nieuws uit buitenland

Bedrijfsleiders beoordelen ondernemersklimaat beter
Ondernemers voorzien voor het komende half jaar een verbetering van het algemene ondernemersklimaat. Dat komt door voorzichtig positieve berichten uit het buitenland. Over hun eigen toekomst zijn ondernemers minder positief.

MKBuzz in Rotterdam: Leegstand in de retail

Een vitaal winkelgebied begint bij de ondernemer
MKBuzz Rotterdam.jpeg
Getoond 1 tot 10 van 21. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Faillissement

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten