Dossier Deeltijd WW

 
bouw.jpg

Mkb-organisaties tegen starten vanuit WW

Bouworganisaties vrezen oneerlijke concurrentie
Drie bouworganisaties hebben een brandbrief gestuurd naar het sociaal overleg om te protesteren tegen de mogelijkheid om als zzp’er te starten vanuit de WW. Uitkeringsinstantie UWV moedigt starten vanuit een WW aan, maar de mkb’ers zien het als oneerlijke concurrentie.

Einde deeltijd-WW in zicht

Nog een dikke maand te gaan en dan stopt de regeling deeltijd-WW. Dacht je nog last-minute gebruik te kunnen maken van de regeling? Helaas, de uiterste begindatum is verstreken.

Deeltijd-WW ook in 2010

De deeltijd-WW wordt tot maximaal 1 april 2010 verlengd. Dat schrijft Minister Donner van Sociale Zaken samen met staatssecretaris Klijnsma in de Volkskrant.

Kleine bedrijven schieten niets op met deeltijd-WW

De nieuwe regeling voor deeltijd-WW pakt nadeling uit voor kleine bedrijven. Daarom moet er voor hen een uitzondering worden gemaakt.

MKB: fraude geen reden tot aanscherping

Fraude met deeltijd-WW moet worden bestraft, maar minister Piet Hein Donner mag signalen over fraude niet aangrijpen om de regeling te versoberen. Dat vindt MKB-Nederland.

Budget deeltijd-WW naar 1 miljard euro

Bang dat je de deeltijd-WW misloopt? Geen nood, Minister Donner van Sociale Zaken heeft voor de tweede keer het budget verhoogd, zodat meer bedrijven gebruik kunnen maken van de regeling.

Hoe snijd ik in mijn personeelskosten?

De tering naar de nering zetten. Dit oude oer-Hollandse gezegde is zéker in de huidige crisistijd actueler dan ooit. Want je zult je uitgavenpatroon aan moeten passen aan je inkomsten.
iStock_000019634412Small.jpg

Wat is deeltijd-WW?

Deeltijd-ww zorgt voor behoud van werknemers tijdens corona
De overheid had voor corona de werktijdverkorting (ook wel deeltijd-ww) uitgebreid. Deeltijd-ww houdt in dat je werknemers minder gaan werken en je voor de minder gewerkte uren ww kan aanvragen. Deze is nu echter vervangen door de NOW, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

Deeltijd-WW van start

Bedrijven kunnen vanaf deze maand gebruikmaken van de regeling deeltijd-WW.

Actueel in Deeltijd WW

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten