Deeltijd WW

Wat is deeltijd-WW?

Deeltijd-ww zorgt voor behoud van werknemers tijdens corona

De overheid had voor corona de werktijdverkorting (ook wel deeltijd-ww) uitgebreid. Deeltijd-ww houdt in dat je werknemers minder gaan werken en je voor de minder gewerkte uren ww kan aanvragen. Deze is nu echter vervangen door de NOW, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

08 april 2020

UWV over veranderende arbeidsmarkt

Webinar personeel

Bruno Bruins van het UWV en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland over tekort aan technisch personeel, vergrijzing, verzuim en het nieuwe ontslagrecht.

05 november 2013

Hoe snijd ik in mijn personeelskosten?

Ontslag en deeltijd-WW

De tering naar de nering zetten. Dit oude oer-Hollandse gezegde is zéker in de huidige crisistijd actueler dan ooit. Want je zult je uitgavenpatroon aan moeten passen aan je inkomsten.

11 oktober 2013

Mkb-organisaties tegen starten vanuit WW

Bouworganisaties vrezen oneerlijke concurrentie

Drie bouworganisaties hebben een brandbrief gestuurd naar het sociaal overleg om te protesteren tegen de mogelijkheid om als zzp’er te starten vanuit de WW. Uitkeringsinstantie UWV moedigt starten vanuit een WW aan, maar de mkb’ers zien het als oneerlijke concurrentie.

29 maart 2013

Deeltijd-WW ook in 2010

Bedrijven kunnen met deze crisismaatregel tot april belangrijke krachten behouden

De deeltijd-WW wordt tot maximaal 1 april 2010 verlengd. Dat schrijft Minister Donner van Sociale Zaken samen met staatssecretaris Klijnsma in de Volkskrant.

10 december 2009

MKB: fraude geen reden tot aanscherping

MKB-Nederland wil voorkomen dat deeltijd-WW wordt aangepast

Fraude met deeltijd-WW moet worden bestraft, maar minister Piet Hein Donner mag signalen over fraude niet aangrijpen om de regeling te versoberen. Dat vindt MKB-Nederland.

15 juli 2009

Budget deeltijd-WW naar 1 miljard euro

Budget voor de tweede keer verhoogd

Bang dat je de deeltijd-WW misloopt? Geen nood, Minister Donner van Sociale Zaken heeft voor de tweede keer het budget verhoogd, zodat meer bedrijven gebruik kunnen maken van de regeling.

14 juli 2009

Deeltijd-WW van start

Aanvragen kan tot 1 januari 2010

Bedrijven kunnen vanaf deze maand gebruikmaken van de regeling deeltijd-WW.

03 april 2009