Functioneringsgesprek

Hangout eindejaarstips: personeel

Wat moet je rond de jaarwisseling regelen voor werknemers?

Twee weken geleden gaven we je fiscale eindejaarstips. Nu zetten we alle zaken op een rijtje die je nog in 2013 moet regelen voor je werknemers en wat je begin 2014 moet doen. Nieky van Vlerken van MKB Adviseurs geeft advies.

19 december 2013

Jaarafsluiting: wat moet je regelen voor 1 januari?

Checklist voor alle zaken die je nog in 2013 moet regelen

Nog een paar weken en dan is 2013 alweer voorbij. Zorg dat je geen belangrijke zaken vergeet en geen voordeeltjes misloopt. We zetten de belangrijkste zaken waar je nog in 2013 rekening mee moet houden voor je op een rij.

13 december 2013

Kwart personeel heeft slechte relatie met werkgever

Werknemers lijden onder slechte relatie met leidinggevende

73 procent van de werknemers heeft een goede relatie met hun werkgever, maar de overige 27 procent typeert die relatie als 'niet goed'. En de meerderheid van de medewerkers lijdt daaronder.

15 november 2013

UWV over veranderende arbeidsmarkt

Webinar personeel

Bruno Bruins van het UWV en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland over tekort aan technisch personeel, vergrijzing, verzuim en het nieuwe ontslagrecht.

05 november 2013

'Gezonde leefstijl moet in cao werknemers'

Rosenmöller vóór gedwongen gezonde leefstijl

In de cao van je werknemers een bepaling opnemen die eisen stelt aan hun levensstijl, om hen te dwingen gezond te leven. Daarvoor pleit voorzitter Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht.

04 juli 2013

Zes redenen waarom je beste personeel vertrekt

'Employees don't leave companies, they leave managers'

Je beste personeel vertrekt niet omdat ze je bedrijf niet meer inspirerend vinden; ze vertrekken omdat ze klaar zijn met jou als ondernemer. Het is wat gechargeerd, maar zo werkt het in de praktijk wel. Wat is de reden dat ondernemers hun personeel wegjagen?

02 juli 2013

En toen had ik medewerkers...

4 tips voor ondernemers die hun eerste personeel aannemen

Deze week had ik een leuk gesprek met een ondernemer. Een echte vakman; heel goed en gedreven in zijn specialisme, zijn zaakjes prima op orde. Er is één ding waar hij mee worstelt: het feit dat hij in korte tijd opeens zeven medewerkers heeft.

26 maart 2013

Het talent van je personeel benutten? Geef feedback!

Werk evalueren effectief om jong talent te laten groeien

De meeste ondernemers geven jonge werknemers feedback om hun talenten te ontwikkelen. Ook oefenen in de praktijk en het stimuleren van het bijhouden van vakliteratuur, zijn populaire methodes om jong personeel te laten groeien.

14 maart 2013

Hoe werkt een functioneringsgesprek?

Checklist voor een goed functioneringsgesprek

Wat zeg je nou eigenlijk in een functioneringsgesprek? We hebben voor zowel de leidinggevende als de medewerker een handige checklist opgesteld waarmee je je goed kunt voorbereiden op het gesprek.

30 januari 2013

Mag ik de functie van mijn werknemer eenzijdig wijzigen?

Column | Als functioneringsgesprekken niet helpen

Soms maakt een werknemer de hoge verwachtingen die je van hem hebt niet goed waar. Is het mogelijk om een werknemer die na promotie een leidinggevende functie heeft gekregen tegen zijn zin te plaatsen in een andere functie, omdat hij toch niet over leidinggevende kwaliteiten blijkt te beschikken? Volgens de kantonrechter in Zwolle is dit mogelijk als aan een aantal voorwaarden is voldaan.

19 december 2011

Getoond 11 tot en met 20 van 21 totaal, er zijn meerdere pagina's