Elkedagbeter.nu

"Van elke dag hetzelfde, worden mensen stoïcijns"

Ondernemer in Beeld | Edwin Handigman

Hij gaat met zijn personeel om alsof het familie is. Door zijn medewerkers betrokken te houden en voor afwisseling te zorgen, maakt Edwin Handigman van Multicopy Gouda zijn personeel duurzaam inzetbaar.

10 maart 2014

"Het ziekteverzuim is bij ons echt extreem laag"

Ondernemer in beeld | Thomas Tolenaar

Wat begon als afstudeerproject is nu, negen jaar later, een bedrijf met 25 werknemers. Hoe groter Inpromo BV werd, hoe meer eigenaren Thomas Tolenaar en Bart-Jan Ligtenstein zich bezig gingen houden met de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. “We zorgen dat ze zich kunnen ontwikkelen en stimuleren een gezonde levensstijl op verschillende manieren. Inmiddels is dit verankerd in het DNA van ons bedrijf”, vertelt Thomas.

07 maart 2014

Ondernemen in 2025: flexibel organiseren

Reorganisering van je HR

De manier waarop ondernemers organiseren, verandert. Dat constateert trendwatcher Guido van de Wiel. Aan de hand van zeven termen spreekt Van de Wiel zich uit over zíjn verwachtingen voor 2025 op het gebied van HR en organiseren. Waarom zou je wachten tot het 2025 is? Begin er nu al aan!

22 oktober 2013

Brancheorganisaties zijn er klaar voor

Enthousiaste reacties op project Excelleren.nu

Excelleren.nu is een project dat wordt geleid vanuit MKB-Nederland en veertien verschillende branche-organisaties. En de branches zijn net zo enthousiast als jullie ondernemers! Lees in dit artikel van een aantal branches de reactie op het opstarten van het project en hun persoonlijke oproep aan de leden.

27 september 2013

3G: Goed Gaaf Geld

Column | Excelleren

Sinds vorige maand ben ik lid van MKB-Nederland. Om kennis te kunnen halen, maar ook om kennis te kunnen delen. Bij mijn aanmelding mocht ik kiezen welk boek ik cadeau wilde ontvangen. Ik heb gekozen voor “Leren excelleren, haal het beste uit je medewerkers”.

25 juni 2013

ElkeDagBeterAward naar Hoppenbrouwers Elektrotechniek

Henny de Haas gaat het meest duurzaam om met zijn werknemers

Ondernemer Henny de Haas van het Brabantse Hoppenbrouwers Elektrotechniek heeft vandaag de ElkeDagBeterAward ontvangen, de award voor de ondernemer die het meest duurzaam met zijn werknemers omgaat. De Haas: "Werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid bij ons. Ze zijn als het ware zélf ondernemers."

12 april 2013

1 op de 5 werknemers is oververmoeid

Duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit verhoogt tevredenheid personeel

Goed werk leveren en ook nog een leuke vader of moeder zijn: je medewerkers hebben het er steeds moeilijker mee. 18 procent van de werknemers in Nederland moet slaap inleveren door verplichtingen aan het gezin en hun werkgever. Voorkom dat je personeel oververmoeid raakt; werk aan duurzame inzetbaarheid!

25 februari 2013

Help mijn personeel luistert niet!

Onderdeel van het project Excelleren.nu van MKB-Nederland

Problemen met delegeren en personeel dat niet luistert? Mine van Wychen van training- en organisatieadviesbureau RIN geeft praktische tips en advies.

21 januari 2013

Hoe zorg ik dat mijn voeding gezond is?

Gezond eten maakt je een gezonde ondernemer

Een broodje van de snackbar waar je langsrijdt, een snack uit het vuistje op een netwerkbijeenkomst, even lunchen in een wegrestaurant. Ondernemers zijn vaak niet de meeste gezonde eters. Gezond eten maakt je zóveel energieker.

05 december 2012

Getoond 21 tot en met 29 van 29 totaal, er zijn meerdere pagina's