Innovatie

‘Amazon for teens’ en andere innovatielessen voor Nederlandse webshops

Innoveren door te leren van grote retailers

Van internationale (r)etailers kunnen we veel leren. Hun innovaties baseren ze op data en onderzoeken die kleinere Nederlandse ondernemers niet kunnen evenaren. Goed ‘jatten’ is dus een slimme innovatiestrategie.

04 december 2017

Enviu vindt investeerders voor start-ups via MKB Crowdfunding

'De wereld is klaar voor ons'

Bij de oprichting in 2002 was de wereld duidelijk nog niet klaar voor het bedrijf van Stef van Dongen. Goede doelen vonden Enviu te commercieel, de bedrijfswereld vond het bedrijf te soft.

06 september 2017

Hoe werkt open source software?

Bespaar op dure software licenties

Waar haal je als mobiele ondernemer je software vandaan? Daar hoef je geen dure cd-rom voor te kopen, want je kunt goede software vaak gratis van het web plukken. Bij open source software kun je dan ook nog de openbare broncode naar eigen behoefte aanpassen.

26 augustus 2015

Snel besparen op verlichtingskosten?

Bespaar snel tot 80 procent op je verlichting

Als je je bedrijf uitrust met energiezuinige verlichting, kun je als ondernemer tot 80 procent besparen op verlichtingskosten. Snel weten hoe je dat aanpakt?

04 augustus 2014

Innovatieve ondernemer? Doe mee aan de Herman Wijffels Innovatieprijs!

Rabobank beloont vooruitstrevend ondernemerschap met Innovatieprijs

Met de Herman Wijffels Innovatieprijs roept de Rabobank ondernemers op te laten zien wat zij in huis hebben op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De inschrijving voor de zesde editie van deze prestigieuze prijs is op 1 februari van start gegaan en loopt tot 1 april 2007.

13 november 2013

Werkbezoek Tweede Kamerlid Aptroot aan Midden Nederland

Innovatieve bedrijven in Midden Nederland in de kijker

Tweede Kamerlid Charlie Aptroot (VVD) brengt op 13 november 2006 een werkbezoek aan enkele innovatieve bedrijven in Midden Nederland.

13 november 2013

'Nederlandse mkb loopt achter met software'

Vooral online toepassingen worden weinig gebruikt

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf loopt achter met investeringen in software waarmee werknemers altijd en overal kunnen werken. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft. Het softwarebedrijf vroeg mkb’ers in vijftien landen naar hun gebruik van ICT. In Nederland deden bijna 3200 mkb-bedrijven mee.

24 juni 2013

Heb jij weleens gehoord van de WBSO?

Innoverende mkb'ers nauwelijks bekend met fiscale stimuleringsregelingen

Innovatie is belangrijk voor veel mkb-bedrijven in Nederland. Maar liefst 62 procent ziet het als een belangrijke doelstelling. Toch zijn veel ondernemers niet op de hoogte van de innovatiebox of de WBSO, die innoveren fiscaal nog aantrekkelijker maken.

12 februari 2013

Leen Zevenbergen over innovatie in het MKB

Waarom kleine bedrijven een voorsprong hebben

Leen Zevenbergen deelt zijn visie over innovatie in het MKB en geeft tips.

21 januari 2013

Een rondje energie besparen: afl. 1

Hoe bespaar je op perslucht, verlichting en verwarming? Autohandelaar Mark Hoek krijgt nuttige tips.

21 januari 2013

Wat heb ik aan een tablet voor zakelijk gebruik?

Volgens expert Martijn Aslander is een tablet onmisbaar om efficient te communiceren. In dit filmpje vertelt Martijn waarom een tablet ideaal is voor zakelijk gebruik.

21 januari 2013

Wat heb ik als ondernemer aan een smartphone?

Met een telefoon kun je tegenwoordig veel meer dan alleen bellen. Als je een smartphone hebt tenminste. Martijn Aslander legt uit waarom hij vindt dat elke ondernemer een smartphone moet hebben.

21 januari 2013

'Octrooi moet betaalbaar worden voor starter'

Europese Commissie wil proceskosten lager maken voor mkb

Een octrooi aanvragen: voor de meeste kleine of startende ondernemers is het onbetaalbaar. Om een patent-aanvraag haalbaar te maken voor mkb'ers, wil de Europese Commissie de proceskosten verlagen.

18 januari 2013

Vrijstellingsverordening MKB bij subsidies

Gratis advies voor decentrale overheden bij Europese aangelegenheden

Doel van Europa decentraal is de kennis en expertise over Europees recht en de juiste toepassing ervan bij de decentrale overheden te vergroten. Daarnaast wil het kenniscentrum het Europa bewustzijn bij gemeenten, provincies en waterschappen bevorderen.

16 januari 2013

Subsidie milieu & technologie

Subsidieregeling als het milieu minder wordt belast

Voor de ontwikkeling van innovaties waarbij het milieu minder wordt belast, bestaat de subsidieregeling Milieu & Technologie. Deze subsidie is specifiek bestemd voor MKB-bedrijven.

16 januari 2013

Mobiel werken is een middel, geen doel!

Column | Mobiel werken

Het Nieuwe Werken is ‘hot’, dat mag duidelijk zijn. Je kunt geen blad openslaan, het Internet staat er vol mee en het ene congres volgt het andere op. Maar Het Nieuwe Werken is vooral een middel, geen doel!

27 augustus 2012

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van energiesubsidies?

Elke regeling heeft een budget

Dankzij energiesubsidies wordt het voor ondernemers interessanter om te investeren in duurzame energie. Waar moet je op letten bij het aanvragen van energiesubsidies?

15 augustus 2012

Groeiers willen blijven groeien

Goed personeel cruciaal in groeiproces

Snelle groeiers willen verder groeien, nieuwe producten introduceren en nieuwe markten betreden. Dit blijkt uit onderzoek van EIM. Ondernemers van snelgroeiende bedrijven zijn ambitieus en bereid risico's te nemen. Om deze doelen te bereiken is goed personeel van essentieel belang. Het is echter vaak moeilijk om gekwalificeerd personeel te vinden. Desondanks zullen in de komende jaren snelgroeiende bedrijven sterk blijven groeien.

03 januari 2012

Getoond 1 tot en met 18 van 69 totaal, er zijn meerdere pagina's