MKB-Soup at Sea.png

De strijd aan met de plastic soep

De droom van een ondernemende 14-jarige
Cécile van Velden, 14 jaar, gaat meedoen aan School at Sea. Hierbij zeilen de leerlingen in 6 maanden naar de Caraïben en terug, terwijl ze de wereld een betere plek maken en naar school gaan.
MKB-serendipity.jpg

5 tips voor relevante ontmoetingen

Serendipity: onverwachte relevante ontmoetingen
Seats2Meet ken je wellicht al, van hun flexibele kantoren en handige oplossingen. Maar wist je dat Seats2meet.com rond het idee van serendipity is opgebouwd? Onverwachte, maar relevante ontmoetingen. Hier lees je 5 tips die jou helpen meer van deze contacten te maken.
MKB-Ketchonaise.jpg

Wat is een goed idee?

Prototyping helpt je de waarde vast te stellen
Innovatie begint bij goede ideeën. Maar wat is een goed idee? Een van de gouden regels van brainstormen is dat er tijdens de sessie geen slechte ideeën bestaan. Zonder ergens waarde of een oordeel aan te hangen wil je zoveel mogelijk ideeën verzamelen. Maar vaak ontstaat er wel voorkeur. Is dat ‘erg’? En hoe negeer je de ontstane voorkeur? Kijk mee naar een praktijkvoorbeeld van sauzenfabrikant Heinz en ontdek dat prototyping en testing bepalen of een idee goed is.
MKB-focus-op-vergeten-doelgroepen.jpg

Focus op vergeten doelgroepen

‘Blind upgrade Kit’ maakt hotels toegankelijk voor visueel gehandicapten
Bij ieder product of dienst hebben we een duidelijke doelgroep voor ogen. Als de primaire doelgroep goed bediend wordt, is het tijd om verder te kijken: welke groepen willen jouw product ook gebruiken, maar kunnen dat nu niet?
MKB-Netwerken-Engels.jpg

Zo wordt je een ideeënmachine

Iedere innovatie begint met tientallen ideeën
Veel innovatieve succesverhalen focussen zich op ‘het idee’ dat succesvol werd. Maar iedere goede innovatie komt echt voort uit tientallen, misschien wel honderden gesneuvelde ideeën. Dus voordat jij jouw gouden kip te pakken hebt, moet je nog flink aan de bak. Ideeën verzinnen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kan je dat trainen!
As-a-service-innovatie.jpg

As-a service innovaties

Innoveer door frictie op te lossen met een ander businessmodel
Een tactiek die veel innovatieve startups toepassen, is opzoeken waar ‘de frictie’ zit. Zaken die niet helemaal lekker lopen in de bedrijfsketen, of juist in het leven van de klant. Daar bieden ze met een product of een service dan uitkomst. Kan jij in jouw expertisegebied ook frictie ontdekken? Dan kan dat de basis zijn van jouw volgende innovatie.
DE-AVG--een-moetje-EN-innovatiekans.jpg

De AVG: een moetje EN een innovatiekans

De opstap om te starten met data gedreven innovatie
Je zal het zeker al gehoord hebben. Over ongeveer twee maanden gaat de AVG echt gehandhaafd worden. Voor ieder bedrijf hebben deze regels grote impact en staat er een hoop werk op stapel om te zorgen dat je compliant wordt of blijft. Misschien zie je het als ‘vervelend huiswerk’. Maar als je dan toch in de data duikt binnen je eigen bedrijf, kan je vrij snel een stap maken naar data-gedreven innovatie. Want weet je wel genoeg over wat je klanten doen, zoeken en verlangen? Speel je actief genoeg in op inzichten die je bijna automatisch binnen kan krijgen? Zorg je dat je cijfers hebt om je bedrijf op bij te sturen? Zo niet, dan kan je via het verplichte huiswerk voor de AVG een mooie start hiermee maken.
Wat-is-datagedreven-innovatie.jpg

Wat is datagedreven innovatie?

En hoe start je ermee?
Het kan niet anders of je hebt het al gehoord: eind mei gaat de AVG echt gehandhaafd worden. Voor ieder bedrijf hebben deze regels grote impact en staat er een hoop werk op stapel om te zorgen dat je compliant wordt of blijft. Misschien zie je het als ‘vervelend huiswerk’. Maar als je dan toch in de data duikt binnen je eigen bedrijf, kan je vrij snel een stap maken naar data-gedreven innovatie. Want weet je wel genoeg over wat je klanten doen, zoeken en verlangen? Zorg je dat je cijfers hebt om je bedrijf op bij te sturen? Zo niet, dan kan je via het verplichte huiswerk voor de AVG een mooie start hiermee maken.
Innoveren1.jpg

10 manieren om te innoveren

Van verdienmodel tot klantbeleving
Bij het woord innovatie denk je al snel aan een nieuw product of een technisch snufje. Maar innovatie betekent niets meer dan ‘invoering van een nieuwigheid’. Dat kan je op allerlei manieren doen. De meest voorkomende vernieuwingen zijn op te delen in tien categorieën. Leg ze eens onder de loep binnen je eigen bedrijf!
Bedrijf starten.jpg

Nieuw innovatief idee? Denk groots!

Ambitie is dé succesfactor voor innovatie
Voor grote nieuwe innovaties kijkt de wereld al snel naar start-ups. Jong talent van over de hele wereld is dagelijks bezig met het ontwikkelen van het volgende grote succes. Veelal zijn het de start-ups uit Amerika en China die winnen en het geld opslokken. Maar waarom zij?
Getoond 1 tot 10 van 32. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in MKB innovatiedesk

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten