Special Brazilië

Internationaal ondernemen desk

Goud: Acquisitie is topsport

Column Marianne van de Water | Olympische doorzetters

Als je een paar keer naar de Week van de Ondernemer bent geweest kun je daar ook sporters tegenkomen. Niet zomaar sporters. Grote sporters. Olympische sporters. Daar hoor je hun verhaal. Het verhaal van Hein Vergeer. Het verhaal van Pieter van den Hoogenband. Hun verhaal raakt je, niet alleen als sporter maar zeker ook als ondernemer.

02 augustus 2018

Steeds meer export buiten de Europese Unie

Opkomende markten worden belangrijker

Nederlandse bedrijven exporteren steeds meer naar landen buiten de Europese Unie. De BRIC-landen Brazilië, Rusland, India en China waren in 2012 de belangrijkste nieuwe afzetlanden voor Nederlandse ondernemers. Zij zien hier ook de grootste groeikansen, aangevuld met Amerika en Turkije.

01 december 2017

Handelsmissie Brazilië - wat heeft het opgeleverd?

Zes maanden na de grootste handelsmissie ooit

Bijna 160 bedrijven gingen in het kielzog van het kroonprinselijk paar, minister Lilianne Ploumen en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel in november naar Brazilië. Wat heeft de missie nu - zes maanden later - opgeleverd?

01 december 2017

"Dompel je onder in de Braziliaanse cultuur"

Pontis ziet kansen in jachtbouw Brazilië

Met vestigingen in Nederland, de Verenigde Staten en China timmert Pontis Engineering (gestart in 2007) internationaal hard aan de weg. Volgende land van bestemming: Brazilië.

01 december 2017

Blog Brazilië, deel 1: Vertrouwen

Hans Biesheuvel blogt over handelsmissie Brazilië

Op zondag 18 november vertrekt een Nederlandse delegatie voor een economische missie naar Brazilië. Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, leidt een groep Nederlandse ondernemers. In dit blog houdt hij het thuisfront op de hoogte.

14 augustus 2017

"Ons product biedt een uitkomst voor Brazilië"

Interview met Jeroen Steenbakkers over missie Brazilië

Een van de bedrijven die hoopt te profiteren van de komende sportevenementen in Brazilië is Incontrol Simulation Solutions, toeleverancier van hoogwaardige software. Incontrol maakt onder meer simulatiesoftware waarmee bezoekersstromen van stadions kunnen worden geanalyseerd.

14 augustus 2017

Handelsmissie Brazilië groot succes

Mission Brazil: grote oogst voor ondernemend Nederland

Handel met Brazilië is heel aantrekkelijk voor Nederlandse bedrijven. Dat is een van de conclusies van de geslaagde handelsmissie naar het Zuid-Amerikaanse land. De hoogtepunten op een rij.

14 augustus 2017

Brazilië biedt ondernemers volop kansen

Ondernemen in Brazilië vraagt om uithoudingsvermogen

Brazilië is een van de snelst groeiende economiën van de wereld. En de komende jaren staat er veel op stapel: het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. De olieindustrie is booming en Brazilië investeert tot 2018 fors in de infrastructuur. Dat biedt kansen, maar zaken doen in Brazilië vergt wel het uiterste van jou als ondernemer.

14 augustus 2017

Subsidie om nieuwe markten te veroveren

Miljoen extra voor Internationaal Excelleren

Bedrijven die activiteiten willen ontplooien in opkomende markten, kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving (DHK). Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel trekt hier vanwege de grote belangstelling een miljoen euro extra voor uit.

29 november 2013

Oranjecamping en Arena tekenen contracten in Brazilië voor WK 2014

Ondernemers zetten voet aan de grond tijdens handelsmissie

Ook in Brazilië komt er tijdens het WK voetbal van 2014 een Oranjecamping. Het gelijknamige bedrijf ondertekende tijdens de Nederlandse handelsmissie in Brazilië een contract met Camping Clube do Brasil.

22 oktober 2013

Getoond 1 tot en met 10 van 43 totaal, er zijn meerdere pagina's