Special Brazilië

Internationaal ondernemen desk

Goud: Acquisitie is topsport

Column Marianne van de Water | Olympische doorzetters

Als je een paar keer naar de Week van de Ondernemer bent geweest kun je daar ook sporters tegenkomen. Niet zomaar sporters. Grote sporters. Olympische sporters. Daar hoor je hun verhaal. Het verhaal van Hein Vergeer. Het verhaal van Pieter van den Hoogenband. Hun verhaal raakt je, niet alleen als sporter maar zeker ook als ondernemer.

02 augustus 2018

Steeds meer export buiten de Europese Unie

Opkomende markten worden belangrijker

Nederlandse bedrijven exporteren steeds meer naar landen buiten de Europese Unie. De BRIC-landen Brazilië, Rusland, India en China waren in 2012 de belangrijkste nieuwe afzetlanden voor Nederlandse ondernemers. Zij zien hier ook de grootste groeikansen, aangevuld met Amerika en Turkije.

01 december 2017

Handelsmissie Brazilië - wat heeft het opgeleverd?

Zes maanden na de grootste handelsmissie ooit

Bijna 160 bedrijven gingen in het kielzog van het kroonprinselijk paar, minister Lilianne Ploumen en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel in november naar Brazilië. Wat heeft de missie nu - zes maanden later - opgeleverd?

01 december 2017

"Dompel je onder in de Braziliaanse cultuur"

Pontis ziet kansen in jachtbouw Brazilië

Met vestigingen in Nederland, de Verenigde Staten en China timmert Pontis Engineering (gestart in 2007) internationaal hard aan de weg. Volgende land van bestemming: Brazilië.

01 december 2017

Blog Brazilië, deel 1: Vertrouwen

Hans Biesheuvel blogt over handelsmissie Brazilië

Op zondag 18 november vertrekt een Nederlandse delegatie voor een economische missie naar Brazilië. Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, leidt een groep Nederlandse ondernemers. In dit blog houdt hij het thuisfront op de hoogte.

14 augustus 2017

"Ons product biedt een uitkomst voor Brazilië"

Interview met Jeroen Steenbakkers over missie Brazilië

Een van de bedrijven die hoopt te profiteren van de komende sportevenementen in Brazilië is Incontrol Simulation Solutions, toeleverancier van hoogwaardige software. Incontrol maakt onder meer simulatiesoftware waarmee bezoekersstromen van stadions kunnen worden geanalyseerd.

14 augustus 2017

Handelsmissie Brazilië groot succes

Mission Brazil: grote oogst voor ondernemend Nederland

Handel met Brazilië is heel aantrekkelijk voor Nederlandse bedrijven. Dat is een van de conclusies van de geslaagde handelsmissie naar het Zuid-Amerikaanse land. De hoogtepunten op een rij.

14 augustus 2017

Brazilië biedt ondernemers volop kansen

Ondernemen in Brazilië vraagt om uithoudingsvermogen

Brazilië is een van de snelst groeiende economiën van de wereld. En de komende jaren staat er veel op stapel: het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. De olieindustrie is booming en Brazilië investeert tot 2018 fors in de infrastructuur. Dat biedt kansen, maar zaken doen in Brazilië vergt wel het uiterste van jou als ondernemer.

14 augustus 2017

Subsidie om nieuwe markten te veroveren

Miljoen extra voor Internationaal Excelleren

Bedrijven die activiteiten willen ontplooien in opkomende markten, kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving (DHK). Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel trekt hier vanwege de grote belangstelling een miljoen euro extra voor uit.

29 november 2013

Oranjecamping en Arena tekenen contracten in Brazilië voor WK 2014

Ondernemers zetten voet aan de grond tijdens handelsmissie

Ook in Brazilië komt er tijdens het WK voetbal van 2014 een Oranjecamping. Het gelijknamige bedrijf ondertekende tijdens de Nederlandse handelsmissie in Brazilië een contract met Camping Clube do Brasil.

22 oktober 2013

"Het WK en de Spelen in Brazilië, daar wil ik bij zijn"

Ondernemer in beeld: Hubert von Heijden van Flexotels

Mobiele hotelkamers die je snel kunt neerzetten en na gebruik weer kunt inklappen en meenemen. Ondernemer Hubert von Heijden merkte dat hier behoefte aan is en richtte in 2009 Flexotels op. De verplaatsbare accommodaties worden vooral gebruikt rond grote muziek- en sportevenementen in binnen- en buitenland.

26 juni 2013

Weblog Hans Biesheuvel: We mean business

Deel 3 weblog Hans Biesheuvel op Missie Brazilië

Voorzitter van MKB-Nederland, Hans Biesheuvel, maakt deel uit van de Nederlandse afvaardiging tijdens de economische handelsmissie naar Brazilië. Deel 3 van zijn weblog.

16 april 2013

Hangout handelsmissie Brazilië - zes maanden later

Wat heeft de grootste handelsmissie ooit opgeleverd?

Dirk Jan Kootstra ging in november 2012 mee met de handelsmissie naar Brazilië. Wat heeft het hem nu opgeleverd? Robert Verhoeve, Nederlands ondernemer in Brazilië, en Mathijs Affourtit en Hans Peter Poelstra van het Amsterdam Research Project dat onderzoek doet in Brazilië, praten in de MKBuzz tijdens de Week van de Ondernemer 2013 mee.

16 april 2013

"In Abu Dhabi schudden ze geen handen met een vrouw"

Jacqueline van der Weijden exporteert vlaggenmasten

Een vlag die bij een zuchtje wind niet meteen om de mast krult, dat is natuurlijk ideaal. Limeta BV maakte er een internationale business van. Volgende land op het verlanglijstje van Jacqueline van der Weijden is Brazilië.

16 april 2013

Kennis uit Breda via Vietnam naar Brazilië

Raymond Barth wil Braziliaanse automotive sector veroveren

Raymond Barth is met ECS Electronics uit Breda op weg om met een ijzersterk product de Braziliaanse automotive sector binnen te dringen. “In theorie kunnen ze geen nee zeggen, maar het blijft mensenwerk.”

16 april 2013

MKB-Nederland sluit overeenkomst met Braziliaanse werkgeversorganisaties

Elk jaar bijeenkomst Nederlandse en Braziliaanse ondernemers

Onder toeziend oog van Prins Willem Alexander en Prinses Maxima heeft Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland in Brazilië een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Braziliaanse werkgeversorganisaties SEBRAE en CNI.

21 februari 2013

Op handelsmissie naar Brazilië

175 ondernemers gaan samen met kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima op handelsmissie naar Brazilië, om te ontdekken wat de kansen van dit snelgroeiende land zijn.

21 januari 2013

Uri Rosenthal ontvangt eerste editie Business guide Brazilië

De gids voor ondernemers met ambities in Brazilië

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse zaken ontvangt uit handen van MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel de eerste versie van de Business guide Brazilië. Een gids voor ondernemers om de vele kansen te benutten in het Zuid-Amerikaanse land.

21 januari 2013

Getoond 1 tot en met 18 van 43 totaal, er zijn meerdere pagina's