Special China

Internationaal ondernemen desk

Export naar China: welke kansen liggen er in 2021?

Exportbelang groeit al jaren

Export van goederen vanuit Nederland naar China kan lucratief zijn voor Nederlandse ondernemers. Chinese consumenten en bedrijven hebben steeds meer te besteden en kopen graag Europese kwaliteitsproducten. Hoe zien de recente exportcijfers eruit en waar liggen kansen voor Nederlandse ondernemers bij het exporteren van producten naar China?

10 mei 2021

Importeren uit China: tips & tricks

De voordelen, nadelen en waarmee rekening houden?

Het importeren van producten uit China kan interessant zijn voor Nederlandse ondernemers, vooral vanwege de lage inkoopprijzen. Dankzij platforms als Alibaba en AliExpress is het makkelijker dan ooit om rechtstreeks in contact te komen met Chinese fabrikanten en groothandelaren. Toch kleven er ook risico’s aan importeren vanuit China. Een overzicht.

10 mei 2021

Outsourcen naar China, hoe doe ik dat?

Hoe besteed ik mijn productie uit in China?

Je wilt de productie van een bestaand of nieuw product uitbesteden in het buitenland. Vaak denk je meteen aan China, traditioneel hét land om goedkoop iets te laten produceren.

15 december 2015 18 september 2020

Meeste ondernemerskansen in het verre oosten

Grootste groeimogelijkheden liggen in Aziatische landen

De grootste handelskansen liggen in Azië, blijkt uit onderzoek van ING-econoom Mark Cliffe. Hij zette het operationele risico van een land af tegen de verwachte groei van de import voor de periode 2013 tot 2017.

01 december 2017

Steeds meer export buiten de Europese Unie

Opkomende markten worden belangrijker

Nederlandse bedrijven exporteren steeds meer naar landen buiten de Europese Unie. De BRIC-landen Brazilië, Rusland, India en China waren in 2012 de belangrijkste nieuwe afzetlanden voor Nederlandse ondernemers. Zij zien hier ook de grootste groeikansen, aangevuld met Amerika en Turkije.

01 december 2017

Jonge ondernemer verovert Chinese reismarkt

99deals tekende als eerste contract tijdens economische missie China

Luuk van de Paal (26) van 99deals timmert aan de weg in China. De economische missie bracht hem geen windeieren. "Wij zijn de specialist voor Chinezen die zelfstandig willen reizen in Nederland. Tijdens de missie tekende ik het contract met Qunar, de grootste zoek- en bookingwebsite van China!"

01 december 2017

Zakelijke herenmode in het buitenland

Wat doe je aan? Van Duitsland tot China | Tips van expert

Als je zaken doet over de grens is het dragen van de juiste kleding en accessoires heel belangrijk. Wat zou jij dragen in België, Brazilië en Japan? Tips van Robin Hendriks van Schulte Herenmode.

01 december 2017

Zaken doen volgens de Chinese cultuur

Hoe word je succesvol in China?

Zaken doen in China vraagt om een compleet andere aanpak dan je in Nederland gewend bent. Even snel spijkers met koppen slaan, werkt absoluut niet. Succesvol ondernemen in China betekent dat je veel tijd en energie zult moeten steken in het opbouwen en onderhouden van een goede, vriendschappelijke verstandhouding met de zakenrelatie.

02 augustus 2016

Video: zakendoen in China

Road to China | Tips vanuit Research Project Maastricht

Ondernemen in China is een droom voor veel ondernemers. Wil jij ook zaken doen met die economische gigant? Hoe bereid je je dan voor? Presentator Willem Overbosch praat met Clara Hoekman en Gilles Vromman van Research Project Maastricht (RPM). Zij helpen Nederlandse en Belgische bedrijven voet aan de grond te krijgen in China. Bekijk de uitzending.

03 mei 2016

Hoe win je het OHMF?

Winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2014 delen tips

Het Oranje Handelsmissiefonds helpt ondernemers de stap over de grens te maken. Er zijn jaarlijks honderden aanmeldingen. Hoe kom je bij de laatste tien? En welke export-tips hebben de winnaars van vorig jaar voor jou? Bekijk de video.

11 december 2015

"Chinezen kopen graag hoogwaardig westers meubilair"

China biedt ondernemers een enorme afzetmarkt

De stijgende welvaart van de Chinese consument biedt ondernemers een potentiële afzetmarkt van ruim één miljard mensen.

11 december 2015

Hoe kies ik de juiste ondernemingsvorm in China?

Welke entiteiten zijn er voor buitenlandse ondernemers in China

Het is absoluut goed te regelen om een bedrijf in China op te richten. Voordat je dit doet, is het wel essentieel om je stevig te laten informeren welke bedrijfsvorm bij jou als ondernemer past. Er zijn namelijk grote onderlinge verschillen.

10 december 2015

Economische trend: reshoring komt op

Productie wordt van Azië teruggehaald naar Europa

Was offshoring een van de belangrijkste economische trends van de afgelopen decennia, nu halen veel bedrijven hun bedrijfskritieke productieprocessen juist weer terug naar Europa. Redenen zijn oplopende loonkosten in landen als China en India en teleurstelling over de geleverde kwaliteit.

10 december 2015

Verkopen in China: waar moet ik op letten?

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

De koopkracht van Chinezen is de afgelopen jaren explosief gestegen. Was het BBP per inwoner in 2008 nog 2.651 dollar, inmiddels is het ruim verdubbeld naar 6.188 dollar per inwoner. Door deze stijging zien steeds meer westerse bedrijven China niet meer alleen als een land voor goedkope productie, maar ook als afzetmarkt voor hun producten.

26 augustus 2015

China biedt grote mogelijkheden voor Westerse bedrijven

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

Vaak horen we in het nieuws verhalen over de ervaringen van bedrijven met zakendoen in China. Soms positieve, maar over het algemeen overheersen de negatieve verhalen, waardoor soms een vertekend beeld ontstaat over China.

11 maart 2014

China’s demografische ontwikkelingen: kansen en uitdagingen

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

Door de demografische ontwikkelingen in China groeien de kansen en uitdagingen voor Nederlandse ondernemers. Onder meer op het gebied van water- en milieutechnologie, landbouw, medische hulpmiddelen en luxegoederen.

10 januari 2014

Weekly Hangout: ondernemen in China

Waar liggen de grootste kansen en hoe benut je deze?

China heeft de grootste economie ter wereld en kent dit jaar naar schatting een economische groei van 7,6 procent. De 1,3 miljard Chinezen worden steeds rijker en krijgen ook steeds meer behoefte aan Nederlandse producten en kennis.

30 december 2013

Pas op als je een Chinese werknemer wil ontslaan

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Het komt maar al te vaak voor dat een Chinese of buitenlandse manager van de Chinese dochteronderneming van een Nederlands bedrijf niet aan de verwachtingen voldoet. Vaak is het niet eenvoudig om die manager te ontslaan. In deze blog leg ik uit waarom.

24 december 2013

Getoond 1 tot en met 18 van 30 totaal, er zijn meerdere pagina's