Leentjes-logo-RGB.jpg

Leentjes gekleurde poedersuiker winnaar MKB Export Award 2018

Marleen de Haan (43) en Willem Kors (53) zijn met hun bedrijf Leentjes Poeder Pret uitgeroepen tot winnaar van de MKB Export Award 2018. De jury roemt de twee ondernemers om de snelheid waarmee ze erin zijn geslaagd om met een nieuw product – gekleurde poedersuiker – de Nederlandse markt te veroveren en voorziet ook in het buitenland goede marktkansen.
Duitsland vlag.jpg

Special Duitsland

Ondernemen in Duitsland

In de special Duitsland vind je alles over handel met onze Oosterburen. Leer meer over de Duitse economie en welke kansen er voor Nederlandse ondernemers zijn weggelegd. Download het whitepaper 'Online ondernemen in Duitsland', bekijk video's en lees praktische kennisartikelen.

Hoe kun je succes hebben op een handelsmissie?

Huub Ruël over de zin en onzin van handelsmissies
het-nut-handelsmissies-10516121517.png
Kleding zakelijk buitenland pak.jpg

Zakelijke herenmode in het buitenland

Wat doe je aan? Van Duitsland tot China | Tips van expert
Als je zaken doet over de grens is het dragen van de juiste kleding en accessoires heel belangrijk. Wat zou jij dragen in België, Brazilië en Japan? Tips van Robin Hendriks van Schulte Herenmode.
Nils Eekhout MKB.jpg

"We weten nu dat Denemarken geschikt voor ons is"

Nils Eekhout (36) over hulp van ambassadeurs via Oranje Handelsmissiefonds
In 2015 werd het Delftse familiebedrijf Octatube uitgeroepen tot een van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds. Nu profiteert het van de kennis van specialisten en ambassadeurs. Een gesprek met ondernemer Nils Eekhout. "Het geeft ons de juiste focus."
Wout Gortworst1.jpg

In 6 stappen je internet marketing strategie uitrollen in Duitsland

Column Wout Gortworst | Hoe bereik je Duitsers online?
Als internet marketeer was het mijn taak om CF Kunststofprofielen te helpen bij het onderzoeken van de Duitse markt. Zij wisten al dat de vijver in Duitsland groter was dan in Nederland, maar hoe benader je Duitsers nu via het internet?
duitsevlag1.jpg

Zaken doen in Duitsland?

Zorg dat je de Duitse taal spreekt
"Maar liefst 86 procent van de Nederlandse ondernemers geeft aan dat ze zonder kennis van de Duitse taal hun zakenrelaties in Duitsland niet goed kunnen onderhouden," aldus Regina Coeli. Het taleninstituut van de nonnen uit Vught lanceerde onlangs een handige test waarmee je je Duits kunt testen.
Duitsland.jpg

Ondernemen in Duitsland, hoe werkt dat?

Zakendoen met onze oosterburen
Duitsland is de belangrijkste import- en exportpartner van Nederland. Maar liefst een kwart van alle export gaat naar onze oosterburen en zestien procent komt ervandaan. Welke kansen liggen er voor jou als Nederlandse ondernemer in Duitsland?
nicki_welchering_01_hf.gif

Doe jij zaken in Duitsland?

Let op: sinds 1 januari is wet minimumloon ingegaan
Sinds 1 januari 2015 geldt in Duitsland het wettelijk minimumloon. Daarom moeten bedrijven hun werknemers een minimumloon van € 8,50 bruto betalen. Plus: de werkzaamheden moeten vooraf bij de Bundesfinanzdirektion West (BfD) in Keulen worden aangemeld. Per werknemer is het verplicht Duitstalige documenten voor eventuele controles door de douane gereed te houden.
shutterstock_435674599.jpg

Hoe zet ik een Duitse webwinkel op?

Checklist voor online ondernemers
Heb je online ambities en wil je een webwinkel openen in Duitsland? De Duitse online markt verschilt op een aantal punten van de Nederlandse. Hieronder de vijf belangrijkste verschillen.
Getoond 1 tot 10 van 46. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Special Duitsland

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten