Special Duitsland

Internationaal ondernemen desk

Hoe kan ik een bedrijf starten in het buitenland?

Tips voor de juiste aanpak en rechtsvorm

Je krijgt steeds meer aanvragen vanuit het buitenland en je overweegt om er een verkooppunt te openen. Of je ziet mooie kansen om je onderneming over de grens te laten groeien. Hoe pak je dat aan? Wat zijn de eerste zaken waar je mee te maken krijgt? En wat zijn de belangrijkste tips als je wilt starten in België, Duitsland of Frankrijk?

21 mei 2021

Kamers van koophandel in het buitenland

Waar begin je als je een onderneming opzet in het buitenland?

In Nederland schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel als je een onderneming wilt beginnen. Maar wat als je in het buitenland een bedrijf wilt oprichten? Hoe zit het met Kamers van Koophandel in het buitenland?

21 mei 2021

Corona: ondernemen in België of Duitsland

Ondernemen in de grensgebieden

Er wordt steeds meer bekend over de maatregelen die de Nederlandse overheid neemt om Nederlandse ondernemers tegemoet te komen en te helpen in de coronacrisis. Maar wat als je onderneemt vlakbij of over de grensgebied met België of Duitsland? Van welke (Nederlandse) maatregelen kun je in welke gevallen gebruik maken?

19 mei 2020

Leentjes gekleurde poedersuiker winnaar MKB Export Award 2018

Marleen de Haan (43) en Willem Kors (53) zijn met hun bedrijf Leentjes Poeder Pret uitgeroepen tot winnaar van de MKB Export Award 2018. De jury roemt de twee ondernemers om de snelheid waarmee ze erin zijn geslaagd om met een nieuw product – gekleurde poedersuiker – de Nederlandse markt te veroveren en voorziet ook in het buitenland goede marktkansen.

19 maart 2020

Ondernemen in Duitsland, hoe werkt dat?

Zakendoen met onze oosterburen

Duitsland is de belangrijkste import- en exportpartner van Nederland. Maar liefst een kwart van alle export gaat naar onze oosterburen en 18% komt ervandaan. Welke kansen liggen er voor jou als Nederlandse ondernemer?

30 januari 2020

Ga je ondernemen in Duitsland? Lees onze business guide

Interviews, tips, trends en kansen voor succesvol zakendoen in Duitsland

Ondernemen in Duitsland is een goed idee. Het is dichtbij, de economie draait goed en met 83 miljoen inwoners is de afzetmarkt enorm. Lees voor je die eerste stap over de grens zet, eerst deze business guide. Over de economie, zakencultuur en kansen voor de toekomst.

28 januari 2020

Links uit de business guide Duitsland

Handige websites voor ondernemers met plannen naar Duitsland

De business guide Duitsland geeft je een beeld van de economie, cultuur, manier van zakendoen en de trends en kansen voor jou als ondernemer. Wil je meer weten over de zaken die aan bod komen? In dit artikel vind je handige links.

27 november 2018

Hoe zet ik een Duitse webwinkel op?

Checklist voor online ondernemers

Heb je online ambities en wil je een webwinkel openen in Duitsland? De Duitse online markt verschilt op een aantal punten van de Nederlandse. Hieronder de vijf belangrijkste verschillen.

17 oktober 2018

"We weten nu dat Denemarken geschikt voor ons is"

Nils Eekhout (36) over hulp van ambassadeurs via Oranje Handelsmissiefonds

In 2015 werd het Delftse familiebedrijf Octatube uitgeroepen tot een van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds. Nu profiteert het van de kennis van specialisten en ambassadeurs. Een gesprek met ondernemer Nils Eekhout. "Het geeft ons de juiste focus."

06 september 2018

In 6 stappen je internet marketing strategie uitrollen in Duitsland

Column Wout Gortworst | Hoe bereik je Duitsers online?

Als internet marketeer was het mijn taak om CF Kunststofprofielen te helpen bij het onderzoeken van de Duitse markt. Zij wisten al dat de vijver in Duitsland groter was dan in Nederland, maar hoe benader je Duitsers nu via het internet?

05 september 2018

Ondernemen in Duitsland - tips en trucs

Nienke Pilkes van Gateway to Germany geeft tips

Ondernemen in Duitsland lijkt zo makkelijk - het is dichtbij, we hebben dezelfde munt, we hebben een jarenlange relatie, maar zo simpel is het nou ook weer niet, legt Nienke Pilkes, exportconsultant van Gateway to Germany uit.

11 april 2018

Adjiedj Bakas over trends in webinar Duitsland

Kijken? Meld je aan via MijnMKB

In dit webinar ben je in een uur tijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in Duitsland. Inspirerende ondernemers Adjiedj Bakas, Jos van Mil, Ton Kemperink en Philip Hess vertellen hun verhaal over zakendoen in Duitsland.

11 april 2018

Oui, yes, nein of toch si...

MKB Export Award: maak nu kans op een talencursus

Wil jij zaken gaan doen in het buitenland? Dan is het onmisbaar om de taal en de cultuur goed te kennen. Mkb-ondernemers met internationale ambities opgelet: vanaf nu maak je bij deelname aan de MKB Export Award kans op een talencursus bij het taleninstituut Regina Coeli, de nonnen in Vught.

01 december 2017

Zakendoen in Duitsland wordt lastiger voor ondernemers

Kabinet stopt subsidie van handelsmissies en beursdeelname

Voet aan de grond krijgen in Duitsland wordt lastiger voor Nederlandse ondernemers. Althans, als het kabinet de voorgenomen bezuinigingen op internationale handelsmissies en beursdeelnames handhaaft.

01 december 2017

Zakelijke herenmode in het buitenland

Wat doe je aan? Van Duitsland tot China | Tips van expert

Als je zaken doet over de grens is het dragen van de juiste kleding en accessoires heel belangrijk. Wat zou jij dragen in België, Brazilië en Japan? Tips van Robin Hendriks van Schulte Herenmode.

01 december 2017

Whitepaper online ondernemen in Duitsland

Leer zaken doen in Duitsland

Nederland en Duitsland zijn elkaars belangrijkste handelspartner. Alleen de Verenigde Staten en Canada zijn economisch méér met elkaar verstrengeld. Op het gebied van e-commerce liggen nog veel kansen voor ondernemers. Lees in dit whitepaper alles over online ondernemen in Duitsland.

15 december 2015

Hoe win je het OHMF?

Winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2014 delen tips

Het Oranje Handelsmissiefonds helpt ondernemers de stap over de grens te maken. Er zijn jaarlijks honderden aanmeldingen. Hoe kom je bij de laatste tien? En welke export-tips hebben de winnaars van vorig jaar voor jou? Bekijk de video.

11 december 2015

‘Succesvol dankzij focus op SEO’

Kansen op de Duitse markt van medische hulpmiddelen

Duitsers geven per jaar zo'n 30 miljard euro uit aan medische producten, waaronder rond de 15 miljard aan medische hulpmiddelen. De Duitse gezondheidssector biedt dus kansen voor ondernemers, helemaal nu de bevolking steeds ouder wordt. Eigenaar Jeroen Venema: “Dat gaat in Duitsland nog sneller dan hier, ze hebben relatief het grootste aantal senioren binnen de EU. En dat is weer positief voor ons.”

11 december 2015

Getoond 1 tot en met 18 van 46 totaal, er zijn meerdere pagina's