Special Polen

Internationaal ondernemen desk

Zakendoen in Polen

Economische Europese tijger biedt kansen: lees de nieuwe business guide

Ondernemen in Polen is geen gekke gedachte als je op zoek bent naar een grote nieuwe afzetmarkt, goed opgeleid personeel en lage productiekosten. Bovendien is Polen de snelst groeiende economie van Europa. Het land kwam zonder recessie de economische malaise door. Groei jij mee met de economische tijger van Europa? Lees dan eerst onze business guide Polen vol tips, adviezen en interviews met collega-ondernemers.

06 september 2018

De snelstgroeiende economie van Europa: Polen

Grote uitdagingen voor Polen bieden ondernemer kansen

In dit webinar ben je in een uur tijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in Polen. Inspirerende ondernemers vertellen over hun ervaringen en geven je inzicht in de grote uitdagingen van Polen, de zakencultuur en hoe jij daar als ondernemer op kan inspelen.

11 april 2018

Links uit de business guide Polen

Handige websites voor ondernemers met plannen naar Polen

Polen is volop in ontwikkeling. Het is de snelst groeiende economie van Europa. Het land is aantrekkelijk voor de export met een consumentenmarkt van 38 miljoen mensen en een middenklasse die steeds meer heeft te besteden. Bovendien is Polen een land waar je goedkoop je productie kunt uitbesteden.

15 februari 2018

Over een week zitten we in het vliegtuig

Blog van Raoul Wijnberg over handelsmissie Polen

MKB Servicedesk vertrekt over een week naar Polen om daar verslag te doen van de handelsmissie. Een gemotiveerde groep ondernemers reist samen met minister Ploumen af naar het Oost-Europese land om te ontdekken welke ondernemersmogelijkheden er liggen. Iedere dag houden wij je op de hoogte van de gebeurtenissen. Vandaag vertelt campagnemanager Raoul Wijnberg over de voorbereidingen.

01 december 2017

MKBuzz vergezelt koningspaar naar Polska

Onze oranje schoolbus gaat mee met de economische missie

Met onze oranje schoolbus heeft ondernemend Nederland al vaker kennis kunnen maken. De MKBuzz rijdt al heel Nederland rond, maar gaat nu de grens over naar Polen. Om nieuwe markten te veroveren, te laten zien waar kansen liggen voor het mkb en ondernemerschap te promoten.

01 december 2017

'Als kersverse directeur kon ik mijn geluk niet op'

Column Chris Heutink | Arbeidsethos

Chris Heutink is lid van de Raad van Bestuur van Randstad Holding. Hij werkte van 2004 tot 2007 als directeur van Randstad in Polen. In deze blog schrijft hij over zijn ervaringen in Polen.

01 december 2017

Even op losse schroeven...

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

Hoewel heel Nederland in gedachten in Brazilië zit, zit ik al de hele week in Polen. Maandag vertrekken collega’s Willem, Raoul en ik naar Warschau voor de handelsmissie en ik heb de eervolle taak gekregen daar verslag van te doen. Het is de eerste keer dat we meegaan op zo'n missie en dat betekent dat we veel hebben moeten regelen en plannen. Er was geen vastomlijnd draaiboek voor onze rol daar, dus we hebben zelf het wiel uit moeten vinden.

01 december 2017

Ondernemen in Polen: uitbesteden van je productie

Fabory: ‘Een Poolse werknemer is hoog opgeleid en productief’

In 1947 begon de familie Borstlap een groothandel in bevestigingsmateriaal: Familie Borstlap IJzerwaren. Nu, 65 jaar later, is Fabory een distributeur van internationale allure. Fabory heeft 1700 mensen in dienst, verspreid over 140 vestigingen in zestien landen. Achttien vestigingen staan in Polen. Johan Dewandeleer, directeur inkoop: “De Poolse werkmentaliteit is erg goed.”

21 november 2016

Economische groei in Polen biedt kansen voor ondernemers

Terugblik webinar 'Ondernemen in Polen' met Johan Dewandeleer en Hans Biesheuvel

Polen biedt volop kansen. Dat zien ook veel ondernemers, blijkt tijdens het webinar. 57 procent van de deelnemers wil naar Polen vanwege de goede economie. Ondernemer Johan Dewandeleer van Fabory en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland delen hun ervaringen.

02 augustus 2016

Ondernemen in Polen: op zoek naar goed personeel

Frank van Gool, OTTO Workforce: ‘Ga voor de jongere generatie Polen’

In Polen is veel goed opgeleid personeel te vinden, dat weet ook uitzendorganisatie OTTO Workforce. Oprichter Frank van Gool: “Met name de vrouwen zijn zeer ambitieus.”

09 juni 2015

'Ik ben blij en ik ben blij'

Hans de Boer | MKBuzz in Polen

Hans de Boer treedt op 1 juli aan als voorzitter van VNO-NCW. Bij wijze van 'stage' was hij, net als de huidige voorzitter Bernard Wientjes, aanwezig tijdens de handelsmissie in Polen.

30 juni 2014

Wordt tijdschrift De Zaak straks gedrukt in Polen?

Willem Overbosch ging op onderzoek uit | MKBuzz in Polen

Het bedrijf achter MKB Servicedesk geeft ook ondernemerstijdschrift De Zaak uit. Het blad bestaat meer dan 20 jaar en is toe aan een facelift. Eigenaar Willem was afgelopen week mee op de handelsmissie in Polen en onderzocht of daar mogelijkheden liggen voor het tijdschrift.

27 juni 2014

'Voor vooruitgang is innovatie nodig'

Speech minister Lilianne Ploumen | MKBuzz in Polen

"Voor vooruitgang is innovatie nodig." Zo begon minister Ploumen haar speech voorafgaand aan het Innovation Forum in Warschau tijdens de handelsmissie in Polen. Ze vertelde over het watermanagement in Nederland en de rol die innovatie daarin speelt.

27 juni 2014

'Wij produceren vanaf dag één in Polen'

Rachel de Boer en Carla van Niekerk | MKBuzz in Polen

Rachel de Boer is de bedenker van de antirimpelbeha en produceert haar product vanaf dag één in Polen. Dat gebeurt in een textielfabriek die sinds 2005 gerund wordt door de Nederlandse Carla van Niekerk.

27 juni 2014

'Elke handelsmissie leverde direct een order op'

MKBuzz in Polen | Interview Liliane Limpens

Onderneemster Liliane Limpens is de drijvende kracht achter de Poppenvilla. Een uniek product waarmee ze al vijftien jaar succes heeft, ook in het buitenland. Ze is al meerdere keren op handelsmissie geweest en vertelt dat het haar geen windeieren legt.

26 juni 2014

'Polen was een dichtbij-lagelonenland'

Ralph van Beusekom van Dutron | MKBuzz in Polen

Ralph van Beusekom is Nederlander en woont in Polen. Hij kwam er via de alternatieve Elfstedentocht terecht met zijn bedrijf Dutron. Waarom koos hij toen voor Polen?

26 juni 2014

'Dankzij missie weten wij wat het is om een eigen bedrijf te runnen'

Studentbedrijf KnifeCleaner | MKBuzz in Polen

Lars, Niek en Joep hebben met hun studentbedrijf KnifeCleaner de finale van Jong Ondernemen gewonnen. De drie veelbelovende jonge ondernemers mochten daarom mee op handelsmissie naar Polen. Daar reden ze naartoe in de MKBuzz.

26 juni 2014

Ondernemers in oranje-outfit

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

De handelsmissie is nog geen 24 uur bezig, maar er is al heel veel gebeurd. De sfeer is goed, alles is tot in de puntjes verzorgd, er reizen mensen met interessante verhalen mee en Polen zijn vriendelijk en gastvrij. Dat zijn de conclusies die ik tot nu toe heb kunnen trekken.

26 juni 2014

Getoond 1 tot en met 18 van 34 totaal, er zijn meerdere pagina's