Ondernemen en Mobiliteit

Flexibiliteit is een belangrijke randvoorwaarde om succesvol te ondernemen. Dat geldt zeker ook voor de invulling van mobiliteit in 2023 en verder.

Naar kantoor of naar klanten gaan hoort weer bij het nieuwe normaal. Hierbij wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Op deze themapagina lees je meer over elektrisch rijden, leasevormen en hoe optimaal te profiteren van de belastingregels. In een selectie van artikelen vind je informatie over o.a.:

  • kosten van elektrisch rijden
  • verschillende soorten leasevormen
  • de voor- en nadelen van zakelijk elektrisch rijden

Auto van de zaak: kopen of leasen?

Ontdek de voordelen en nadelen bij een bedrijfsauto

Een auto van de zaak is voor veel ondernemers onmisbaar. Je moet immers op afspraken kunnen komen en je producten kunnen vervoeren. Maar wat is de beste optie voor jouw bedrijf: een auto kopen of leasen? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide mogelijkheden.

Wat is financial lease en wat zijn de voor- en nadelen?

Ontdek of financial lease iets voor jouw bedrijf is.

Ben je als ondernemer op zoek naar een auto van de zaak? Dan kan financial lease een aantrekkelijke manier zijn om deze te financieren. In dit artikel bespreken we wat financial lease precies is, wat de voor- en nadelen zijn en waar je op moet letten als je deze vorm overweegt.

Zakelijk een occasion leasen? Dit zijn de mogelijkheden

Is een tweedehands auto van de zaak iets voor jou?

Ben je als ondernemer op zoek naar een voordelige manier om een auto te leasen? Dan is het leasen van een zakelijke occasion misschien wel iets voor jou. Hierbij lease je een tweedehands auto voor je onderneming. Wat zijn de mogelijkheden van het zakelijk leasen van occasions? En wat zijn de voor- en nadelen? Lees het hier.

Wat kost elektrisch rijden in 2023?

Is elektrisch rijden goedkoper of duurder? En hoe zit het met subsidie?

Elektrisch rijden is erg populair en dat zal de aankomende jaren alleen maar toenemen. Met welke kosten moet je rekening houden wanneer je als ondernemer elektrisch gaat rijden in 2023? In dit artikel lees je wat je kunt verwachten.

Welke leasevormen zijn er?

Welke soorten lease kan je kiezen als je een auto wilt leasen?

Wie zich in autolease verdiept, merkt al gauw dat daar behoorlijk wat jargon bij komt kijken. Daarom zetten we alle leasevormen duidelijk voor je op een rij, zodat je meer inzicht krijgt in de verschillende soorten lease en makkelijker een keuze kunt maken.

Zakelijk elektrisch rijden: de voor- en nadelen

Ontdek of zakelijk elektrisch rijden iets voor jou is

Zakelijk elektrisch rijden is duurzamer, voordeliger en je kunt de auto voor de deur opladen. Maar er zijn ook argumenten tegen elektrisch rijden, zoals een kleinere actieradius en hogere aanschafkosten. Bovendien duurt laden langer dan tanken. Hoe kom je erachter of een zakelijke elektrische auto iets voor jou is? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Youngtimer regeling: deze auto's rijd je in 2024

Alles over wat je over zakelijke youngtimers moet weten

Veel ondernemers kiezen voor een youngtimer omdat ze profiteren van een zeer aantrekkelijke bijtellingsregeling. Dat betekent geld besparen en tegelijkertijd een luxe auto rijden. Maar wat is een youngtimer eigenlijk? En wat zijn de voordelen van de youngtimer regeling?

Bijtellingsregels in 2024: alles wat je moet weten

Zo werkt de bijtelling 2024 voor een auto van de zaak

De bijtellingsregels voor auto’s van de zaak veranderen vaak. Ook in 2024 zijn er weer dingen gewijzigd. Niet alleen de bijtellingspercentages, maar ook voorwaarden rondom de cataloguswaarden en de CO2-uitstoot. In dit artikel bespreken we de nieuwe regels en wat ze betekenen voor de bijtelling die jij moet betalen.

Auto privé of zakelijk kopen?

Wat je moet weten om optimaal te profiteren van de belastingregels

Als het gaat om mobiliteit moet je een belangrijke keuze maken: ga je een auto van de zaak rijden of gebruik je een privéauto zakelijk? Hoe zit het met de kosten in beide scenario’s. In dit artikel helpen we je een goed onderbouwde keus te maken.

Bijtelling grijs kenteken

Bereken de bijtelling voor een bestelauto op grijs kenteken

Wil jij een bestelauto of bestelauto gaan rijden? Deze worden vaak gereden op een grijs kenteken. Wat is een grijs kenteken precies, en welke gevolgen heeft dit voor de bijtelling? En hoe zit het met bpm? Je leest het in dit artikel.

In 10 stappen een auto van de zaak kiezen

Hoe kies je de juiste bedrijfsauto?

Ben je op zoek naar een auto van de zaak voor je medewerkers? Of zoek je juist een bedrijfswagen waarmee je zelf goed voor de dag kunt komen? Wanneer je een zakelijke auto wilt kiezen, heb je met meer keuzes te maken dan bij een privè-auto. Deze tien stappen helpen je om de beste keuze te maken voor jouw bedrijf.

Auto van de zaak

Wat zijn de opties?

Wil jij je medewerkers graag een auto van de zaak geven? Voor veel medewerkers betekent dit een mooie blijk van waardering. Wil je de auto van de zaak zelf rijden? Dan biedt een bedrijfsauto een aantal interessante financiële voordelen. Wat zijn de opties en welke afspraken moet je met je medewerker maken?

Hoe werkt zakelijk leasen?

De voordelen en kosten op een rij

Wist je dat zakelijk leasen heel voordelig kan zijn voor zelfstandig ondernemers? Je rijdt zo een nieuwe auto, bestelwagen, vrachtwagen of bus zonder de aanschafkosten in één keer neer te hoeven tellen. Ook kom je zo in aanmerking voor een aantal interessante fiscale voordelen. In dit artikel leggen we uit hoe zakelijk leasen werkt, wat het kost en waar je op moet letten.

2023 is hét jaar van de goedkope elektrische auto’s

De beste (hele) kleine zakelijke elektrische auto's op een rij

2023 is het jaar van de goedkope zakelijke elektrische auto. Tenminste, als je helemaal in het laagste bijtellingstarief wilt vallen. Met welke modellen profiteer je van het laagste bijtellingstarief? Dit zijn de goedkoopste elektrische auto’s in 2023.

Elektrische auto: bijtelling in 2024

Zo ben je als zakelijke elektrische rijder het voordeligst uit

Tot 2026 wordt de bijtelling voor de elektrische auto elk jaar aangepast. Sinds 2022 loopt de bijtelling op, tot hij in 2026 gelijk is aan de bijtelling van andere auto’s. Maar tot die tijd biedt elektrisch rijden nog voordelen qua bijtelling. Hoe zit het met de bijtelling voor een elektrische auto in 2024, 2025 en 2026?