3 Tips om het maximale uit je bedrijfswagen te halen

Een bedrijfswagen is meer dan alleen vervoer

01 november 2017 24 november 2017

Geen klus zonder bus. Dat weten vakmensen met een bedrijfswagen als geen ander; je moet op je wagen kunnen rekenen. Het is niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een visitekaartje voor jou én je bedrijf! Om het maximale uit je bedrijfswagen te halen, delen we in dit artikel 3 tips.

1. Zorg voor een passende uitstraling

Bewuste keuzes voor je bedrijfswagen verbetert het imago van je bedrijf en zou binnen de huisstijl onderdeel moeten zijn van ieders marketingplan. Een veelgemaakte fout bij belletering is dat informatie ontbreekt over wat je bedrijf doet. Zorg daarom altijd dat de bedrijfsactiviteit is vermeld, naast de bedrijfsgegevens.  

Omdat de gemiddelde bestickering op een rijdend voertuig slechts 3 seconde zichtbaar is, is het van belang om een korte, pakkende tekst te nemen waarin de boodschap van je bedrijf snel duidelijk wordt. Maak daarnaast een weloverwogen keuze welke contactgegevens je wilt communiceren; veelal is het vermelden van de website voldoende.  

2. Het belang van vakkundig onderhoud

Uiteraard dien je er ook op te kunnen vertrouwen dat je bedrijfswagen naar behoren werkt. Het is het meest efficiënte als onderhoud wordt afgestemd op het specifieke gebruik van je bedrijfswagen. Dit kan met de variabele onderhoudsservice ‘Long Life’ van Volkswagen Bedrijfswagens. Hierbij wordt op basis van rijgedrag en het aantal koude starts bepaald wat het optimale onderhoud is.

In de nieuwste Volkswagen bedrijfswagen toont de boordcomputer zelfs wanneer onderhoud nodig is voor de twee belangrijkste onderhoudspunten: de olieservice en de inspectieservice. Zo zorg je ervoor dat je motor altijd werkt als een zonnetje en je niet onverhoopt stil komt te staan. Daarbij is vakkundig onderhoud juist voor de lange termijn van belang. Doordat je bedrijfswagen in optimale conditie verkeert, heeft deze een aanzienlijk langere levensduur en bovendien verhoog je de inruilwaarde. 

En de verplichte apk-keuring? Die kom je lachend door. Tijdens de apk controleert de keurmeester onder andere of je bedrijfswagen nog veilig is. Daaruit volgt een keuringsrapport met eventuele afkeur- en adviespunten. Met afkeurpunten mag je helaas de weg niet meer op. Haal daarom het maximale uit je bedrijfswagen door deze door middel van vakkundig en tijdig onderhoud in topconditie te houden.   

3. Wees je bewust van je rijstijl

Een goede bedrijfswagen is één, maar dit maak je compleet met een goede rijstijl. Je rijstijl heeft namelijk niet alleen invloed op hoeveel onderhoud je bedrijfswagen nodig heeft, maar kan ook het imago van je bedrijf beïnvloeden. Zo heeft onderzoek* aangetoond dat 62% van de Nederlanders minder geneigd is om zaken te doen met een bedrijf waarvan de bestuurder onveilig of onbeschoft rijdt. 

Daarnaast levert een nette rijstijl je ook nog eens geld op: een wagen verbruikt bij 130 kilometer per uur tot een kwart meer brandstof dan bij 110 kilometer per uur. Met dit in het achterhoofd bewaak je én je opgebouwde imago én je portemonnee!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens.

* https://static.telematics.tomtom.com/_ttt/lib/assets/ttt/doc/infographics/nl_nl/ttt-pro-drivers.pdf