‘Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid’ online

Nieuw marketinginstrument voor bedrijven die leveren aan overheden

15 december 2009

Bedrijven die aan de duurzaamheidscriteria van de overheid voldoen, kunnen zich kosteloos presenteren op www.marktplaatsduurzaaminkopen.nl. Overheidsinkopers zullen deze marktplaats gebruiken om snel een overzicht te krijgen van bedrijven die duurzame producten en diensten leveren. Op 28 oktober wordt de Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland.

Bedrijven die vanaf 2010 aan overheden willen leveren, moeten aan duurzaamheidscriteria voldoen. Momenteel worden criteria geformuleerd waaraan producten en diensten dienen te voldoen. Vanaf 2010 moeten de inkopen van de Rijksoverheid 100 procent duurzaam zijn. Gemeenten hebben de doelstelling om in 2010 75 procent duurzaam in te kopen, provincies en waterschappen minstens 50 procent. Vanaf 2015 gaan alle gemeenten 100 procent duurzaam inkopen.

De Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid geeft bedrijven de kans om zich van de concurrentie te onderscheiden. Bedrijven die aan de duurzaamheidscriteria voor een bepaalde productgroep voldoen, kunnen zich gratis aanmelden en presenteren aan (overheids)inkopers. Projectmanager Karin Jansens van MVO Nederland: ‘Voor de bedrijven die voldoen aan de overheidscriteria, is de Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid een prima marketinginstrument en een manier om aan nieuwe orders te komen’.

Lancering op 28 oktober 2008

Op 28 oktober wordt de Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland voor partners, relaties en overige geïnteresseerden. Aanmelden kan gratis via www.mvonederland.nl/inschrijven. Van 15.00 tot 17.30 uur krijgen ondernemers te horen welke kansen het duurzaam inkoopbeleid van de overheid biedt.

Bron: MVO Nederland