‘Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid’ online

Nieuw marketinginstrument voor bedrijven die leveren aan overheden
Bedrijven die aan de duurzaamheidscriteria van de overheid voldoen, kunnen zich kosteloos presenteren op www.marktplaatsduurzaaminkopen.nl. Overheidsinkopers zullen deze marktplaats gebruiken om snel een overzicht te krijgen van bedrijven die duurzame producten en diensten leveren. Op 28 oktober wordt de Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland.

Bedrijven die vanaf 2010 aan overheden willen leveren, moeten aan duurzaamheidscriteria voldoen. Momenteel worden criteria geformuleerd waaraan producten en diensten dienen te voldoen. Vanaf 2010 moeten de inkopen van de Rijksoverheid 100 procent duurzaam zijn. Gemeenten hebben de doelstelling om in 2010 75 procent duurzaam in te kopen, provincies en waterschappen minstens 50 procent. Vanaf 2015 gaan alle gemeenten 100 procent duurzaam inkopen.

De Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid geeft bedrijven de kans om zich van de concurrentie te onderscheiden. Bedrijven die aan de duurzaamheidscriteria voor een bepaalde productgroep voldoen, kunnen zich gratis aanmelden en presenteren aan (overheids)inkopers. Projectmanager Karin Jansens van MVO Nederland: ‘Voor de bedrijven die voldoen aan de overheidscriteria, is de Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid een prima marketinginstrument en een manier om aan nieuwe orders te komen’.

Lancering op 28 oktober 2008
Op 28 oktober wordt de Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland voor partners, relaties en overige geïnteresseerden. Aanmelden kan gratis via www.mvonederland.nl/inschrijven. Van 15.00 tot 17.30 uur krijgen ondernemers te horen welke kansen het duurzaam inkoopbeleid van de overheid biedt.

 

Bron: MVO Nederland


Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten