Wat hebben werknemers aan een lerende organisatie?

Help je personeel te groeien

17 september 2012

Een gezonde leercultuur helpt een bedrijf flexibel en slagvaardig worden. Mooi voor de ondernemer, maar voor werknemers lijkt een leertraject soms een extra belasting. Toch loont die inzet al snel, voor de organisatie én de medewerker.

Bijna niemand werkt nog zijn hele leven voor hetzelfde bedrijf. Vroeg of laat wordt een contract beëindigd of kiezen mensen voor een nieuwe uitdaging. Dat betekent dat werknemers zich ten allen tijde moeten blijven ontwikkelen, willen ze goede kansen houden op de arbeidsmarkt. Een werkomgeving die de mogelijkheden biedt om te leren, is daarmee niet alleen interessant voor de werkgever, maar zeker ook voor de werknemer.

Betrokkenheid

Mensen die de kans krijgen om zich te ontwikkelen voelen zich meer betrokken bij de organisatie en worden ook mondiger. Enerzijds zullen ze meer opkomen voor hun rechten en wensen, maar het betekent ook dat problemen en verbeterpunten besproken worden. Daarmee worden de werkomgeving en het werk plezieriger. Scholing kan zo de motivatie van je medewerkers verbeteren.

Groeikansen

Wanneer opgedane kennis en ervaring ook deuren opent om door te groeien binnen een bedrijf, maakt dat mensen enthousiast. Want niet alleen de persoonlijke groei, maar ook de ontwikkeling naar een functie met meer verantwoordelijkheden en een beter salaris werkt stimulerend. Hoe meer verantwoordelijkheid mensen daarbij krijgen, hoe meer tevreden ze zijn in hun werk. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Door je medewerkers verantwoordelijkheid te geven, toon je dat je vertrouwen in ze hebt.

Leren stimuleren

Wil je als ondernemer een leercultuur stimuleren, dan doe je er goed aan om scholing en interne leertrajecten te koppelen aan ruimte voor eigen verantwoordelijkheden en aan groeikansen. Kennis opdoen, kennis delen en verantwoordelijkheid nemen gaan het beste hand in hand. Op die manier is voor je werknemers duidelijk wat het hen oplevert om zich te scholen en hun kennis en ervaring te delen. Daarmee wordt leren in een organisatie aantrekkelijk voor het bedrijf en de werknemer.

Online tips en tools om van te leren!

Wil je meteen aan de slag om meer uit je personeel te halen? De deelnemende brancheorganisaties hebben een aantal handige tips en tools online staan die je verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld over het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan, het voeren van een functioneringsgesprek, de fiscale voordelen van scholing en nog veel meer! Alle tools op een rijtje.