Hoe krijg je een zieke werknemer sneller naar de huisarts?

Voordelen collectieve zorgverzekering

23 april 2012

Een collectieve zorgverzekering geeft je werknemers korting. Fijn voor je werknemers, maar wat is het voordeel van een collectieve zorgverzekering voor jou?

Tips voor gezond en vitaal personeel!

Karin Bleker werkt nu zestien jaar bij zorgverzekeraar Menzis, waarvan vier jaar als accountmanager Bedrijvendesk voor de regio noord. Ze onderhoudt contacten met ondernemers uit het mkb en weet op welke manier een collectiviteitsverzekering hen voordelen biedt. 

Krijg je veel ondernemersvragen over collectiviteitsverzekeringen?

“Ja, veel ondernemers zijn benieuwd wat een collectiviteitsverzekering precies inhoudt. Vooral aan het einde van het jaar krijg ik veel telefoontjes over dit onderwerp. Veel mensen wisselen in die periode van zorgverzekering. Werkgevers willen er via ons achterkomen of ze iets kunnen betekenen voor hun werknemers op dat gebied.”

Je werknemers een collectiviteitsverzekering aanbieden, waarom zou je dat doen?

“Het zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de zorg waar je werknemers recht op hebben. Bovendien biedt een collectiviteitsverzekering vaak extra’s, zoals een loket voor personele vragen zoals funding, preventie, TopZorg en mantelzorg.”

“Dan weet je waar je mensen voor verzekerd zijn en op welk gebied je je personeel ondersteuning kan bieden. Zie je bijvoorbeeld dat een van je werknemers last heeft van zijn knie en weet je dat fysiotherapie in het collectieve pakket zit, dan kun je hem daarop wijzen. Veel mensen weten helemaal niet precies waarvoor ze verzekerd zijn. Bij een collectieve zorgverzekering geldt bovendien vaak dat de verzekeraar kan bemiddelen. Op die manier zorg je ervoor dat je werknemers worden geholpen om op een andere plek de hulp sneller te krijgen.”