Bankencrisis: Hoe kom ik nog aan geld?

Verdiepingstips om je kans op financiering te vergroten

26 oktober 2012

Donkere wolken pakken zich samen in de wereld van bancaire financiering. Zeker voor de kleine kredietaanvraag ziet het er uiterst treurig uit. Hoe kun je in deze tijd nog aan bedrijfsfinanciering komen?

Whitepaper Financiering: Waar let de bank op?

Onlangs luidde belangenorganisatie VNO-NCW de noodklok omdat banken nog meer moeten bezuinigen en een algehele kredietstop voor het mkb dreigt. De toekomst van bancaire financiering tot 250.000 euro ziet er alles behalve rooskleurig uit, zo bevestigde MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel tijdens het webinar 'Financieringsvormen en regelingen'. Bekijk hier het fragment waarin hij tijdens het webinar het huidige financieringsklimaat in een notendop samenvat.

Nieuwe financieringsopties

De een z'n dood is de ander z'n brood. Het financierinsgat dat banken uit bezuinigingsnoodzaak veroorzaken kan worden opgevuld door andere financiers. Steeds meer financieringsvormen komen er op de markt die dit proberen, zoals het populaire crowdfunding. Maar is dat een serieuze optie voor het mkb? Bekijk hier het fragment uit het webinar waarin dat beantwoord wordt door presentator Willem Overbosch in gesprek met Hans Biesheuvel en Rinke Zonneveld (directeur Ondernemerschap van het minisiterie van E,L&I).

OverheidshulpAndere financieringsopties zijn microfinanciering (tot 50.000 euro) van Qredits, mede mogelijk gemaakt door de overheid, of Kredietunies. Bekijk hier een fragment waarin deze opties behandeld werden, samen met de ondersteunende BMKB-regeling vanuit de overheid. Maar hoe kom je nou in aanmerking voor hulp van de overheid bij een kredietaanvraag? Bekijk hier het fragment daarover. Ook hulpregelingen voor innovatieve ondernemers werden benoemd. Bekijk het fragment.

Vergroot je kans

Als ondernemer is het noodzakelijk je goed voor te bereiden op een financieringsaanvraag. Leer wat jij nog kunt doen om je te verbeteren. Doe de financieringswijzer en ontvang praktische tips.

Auteur

Raphael Klees